Translate

неделя, 4 юли 2021 г.

Маестро Найден Тодоров гостува в „ART Детектив“

Най-младият диригент в България заставал на позицията „музикален директор“ представя пред Симона Кръстева новопридобития роял на Филхармонията и календара до края на годината

 

 

В епизод 7 на подкаста за култура и изкуство на БНТ „Арт Детектив“, водещата Симона Кръстева
разговаря с маестро Найден Тодоров, директор на Софийската филхармония.

Той прави професионалния си дебют като диригент едва на 19 години. На 26 става музикален директор на Пловдивската опера и филхармония, и е най-младият диригент на такава позиция у нас. Дирижира стотици концерти, оперни и балетни спектакли на най-престижни световни сцени, осъществява проекти със звезди на съвременната музика като Джон Лорд от „Дийп Пърпъл“, Анастейша, Дъги Уайт от „Рейнбоу“.

Маестро Найден Тодоров разказва за новопридобития роял на Филхармонията, чиято премиера беше преди няколко седмици, както и за концерта на Олег Мейзенберг и Олег Пташников в зала България. В епизода ще научите и какво друго да очакваме от Софийската филхармония до края на годината.

Визитка на водещата

Симона Кръстева е живяла и работила в Лондон и Париж. Специализирала е в областта на медии, изкуство и мода, а преди пет месеца се връща в България. Завършила е медии и дигитални комуникации в Regents University London и е стажувала в BBC Аrt and Culture. Има специализация по модерно изкуство в Christie’s London и е изучила основите за декоративно изкуство в Sotheby's New York. Работила е за дигитални медии и като дизайнер на концепции за големи издатели на списания, галерии и аукционни къщи и е участва и в благотворителни каузи в UNICEF и Women for Women UK.

Слушайте епизод 7 на „ART Детектив“ с Найден Тодоров ТУК

Гледайте епизод 7 на „ART Детектив“ с Найден Тодоров ТУК

Всички епизоди на поредицата „ART Детектив “ са достъпни за слушане, както на обновените сайтове www.bnt.bg и www.bntnews.bg, в подкаст и YouTube каналите на БНТ.

Последвайте официалният You Tube канал на БНТ:

https://shorturl.at/hLW34  

Последвайте официалните подкаст канали на БНТ:

Spotify: https://rb.gy/tmr363

Soundcloud: https://rb.gy/o9ctfp

Аpple Podcasts: https://rb.gy/3j6pje

Google Podcasts: https://rb.gy/btewm0




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар