Translate

петък, 5 март 2021 г.

Благотворителната кампания „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ за трета поредна година ще подкрепи лечението на двойки, които се борят за свое дете

Инициативата е организирана от Ротаракт Клуб в партньорство с Фондация „Искам бебе“ и ще се проведе на 7 и 8 март едновременно в 11 града

 

 

„С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ е инициатива в подкрепа лечението на двойки с
репродуктивни проблеми, която се организира за трета поредна година от младежите от Ротаракт Клуб в партньорство с Фондация „Искам бебе“.

Различното през 2021 г. е, че кампанията се разраства и ще се проведе едновременно в 11 града в страната с участието на 20 Ротаракт клуба. На 7 и 8 март младежите от клубовете в Банско, Бургас, Добрич, Велико Търново, Кърджали, Стара Загора, Дупница, Панагюрище, Пловдив, Благоевград и София срещу дарение от минимум 5 лв. ще подаряват цветя. Желаещите да се включат в кампанията ще зарадват за празника любима жена и в същото време ще подкрепят семейства, които се борят за бебе. 

Изборът на двойките /броят им ще бъде посочен след уточняване на общата събрана сума в кампанията/, които ще бъдат финансирани, ще бъде осъществен чрез жребий, в присъствието на нотариус и представители на Ротаракт Клуб и Фондация „Искам бебе“.    

Напомняме, че от първото издание на кампанията през 2019г., със събраните средства в размер на 2 742 лв., е подпомогната една двойка, вече щастливи родители на бебето Калоян.

През 2020г. пандемията и лошите метреологични условия попречиха на доброто провеждане на инициативата, но въпреки това младежите от Ротаракт клуб успяха да съберат сумата от 733,20 лв. Тя беше добавена към вече събрани чрез различни благотворителни инициативи на „Искам бебе“ - Велико Търново средства. Общата сума финансира лечението на 5 двойки с репродуктивни проблеми, една от които е в очакване на своята рожба. 

Локациите, на които всеки желаещ може да закупи цвете и с този жест да подкрепи семейства с репродуктивни проблеми са:

гр. Бургас – ул.Александровска, “Компаса”

гр. Добрич – Център, до сградата на НЧ „Йордан Йовков“;

гр. Велико Търново – Пред сградата на Община Велико Търново;

гр. София – Пространството пред Уникредит Булбанк на изхода на Сердика; пл. Св. Неделя; входа на Народен театър от ул. Съборна;

гр. Кърджали – Паметника на Васил Левски до сградата на Община Кърджали;

гр. Стара Загора – Пред сградата на Община Стара Загора;

гр. Дупница – Пред фонтаните на площад Свобода;

гр. Панагюрище – Площад „20-ти април“ между аптека „д-р Спасов“ и магазин „Т-Маркет“;

гр. Пловдив – Пред фонтана на Община Пловдив; от южната страна на пешеходния мост;

гр. Благоевград – Пред Ларго МОЛ;

гр. Банско - пред сградата на Община Банско

гр. Разлог - пред сградата на Община Разлог

На всички локации ще бъдат спазени противоепидемичните мерки.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар