Translate

петък, 13 ноември 2020 г.

Новият подкаст “Чул, слушал, гледал” ни увлича в разговор за различните начини, по които преживяваме големите истории от книгите

В първия сезон на подкаста участват 21 ярки личности, които обсъждат 7 култови истории, познати от литературата, филмите и аудиоформата

 

 

От любов към добрите истории Storytel стартира подкаста “Чел, слушал, гледал”, в който ще се срещаме с ярки персонажи и световни заглавия в най-популярните им форми - аудио, филм или книга. Подкастът ще разглежда различните начини, по които можем да преживеем една история. Гостите в него обсъждат в лични и разгорещени разговори въздействието, отпечатъка и културната следа, която оставят култовите заглавия - без значение дали си ги чел, слушал или гледал.

“Разказването на истории е това, което ни превръща в общество. Историите са с всеки от нас и от най-ранна детска възраст и ни оформят като личност. С днешните технологии вече имаме достъп до всички истории на света в джоба си, дори когато пътуваме за работа, спортуваме или разхождаме домашния любимец. Затова решихме да поканим различни автори, разказвачи и познати лица от медиите и интернет в нашия своеобразен книжен клуб, в който си говорим за различните начини да изживеем хубавите истории.” споделя Лиза Василева, регионален мениджър на Storytel, за вдъхновението зад новия подкаст.

Подкастът стартира на 11 ноември със “страшен” разговор около една безсмъртна история - “Сияние” на Стивън Кинг, достигнала до киното с култовата екранизация на Стенли Кубрик и разказана за слушателите на Storitel от актьора Даниел Цочев. Към този разпознаваем глас в първия епизод на “Чел, слушал, гледал” се присъединяват кинокритикът Благой Иванов и редакторът Ивайло Александров, за да обсъдят на кого как са му въздействали различните формати на историята, защо Кинг толкова се сърди на Кубрик за неговия прочит и как Даниел Цочев е направил своя зад микрофоните в студиото на Storytel.  

Седемте епизода от първия сезон на подкаста ще излизат всяка седмица оттук до Коледа. Очаквайте разпалени разговори около “Дивергенти” на Вероника Рот, “Нормални хора” на Сали Рууни /с предстояща премиера по HBO/, “Падение и спасение” на Весела Тотева /екранизиран като “Доза щастие”/, скандинавския хит “Човек на име Уве” и вечните класики като “Отнесени от вихъра” и “Малки жени”, които не спираме да обичаме и обсъждаме.

За личния отпечатък, който са оставили у тях и начинът, по който са най-въздействащи историите, разгорещено разговарят певицата Мила Робърт, художникът Дамян Дамянов, влогърът Андреа Банда Банда, режисьорът Йордан Славейков и актьорите Ирмена Чичикова, Линда Русева, Десислава Знаменова, Яна Кузова, Даниел Цочев и Христо Чешмеджиев. С аналитичните си и различни гледни точки в седемте разговора се включват и редакторите и журналисти Левена Лазарова, Вал Стоева, Борислав Банев, Ивайло Александров, Даниел Ненчев, Лидия Михова, преводача Вида Делчева, кинокритикът Благой Иванов, писателката Стаси Кара, издателите Вера Златева и Любов Петрова.

Следете “Чел, слушал, гледал” в YouTube канала на Storytel и любимата ви подкаст платформа.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар