Translate

петък, 24 юли 2020 г.

Започва строежът на жилищен комплекс River Parк, чиято инвестиция ще надхвърли 160 милиона лева


Kметът на район Витоша инж. Теодор Петков, партньори и гости присъстваха на церемонията по първа копка на жилищен комплекс river park, собственост на недвижими имоти Дивелъпмънтс.

Със символичната първа копка започна осъществяването на най-мащабния жилищен проект в София - River Park. планирано е реализацията му да продължи около 5 години в три отделни етапа. първа фаза се очаква да приключи през 2022 година със завършването на първите 110 къщи. в целостта си River Park включва изграждане на 352 къщи, инфраструктура и паркова среда на терен от 215 000 кв.м. инвестицията в проекта ще надхвърли 160 милиона лева, а вече е факт и сътрудничеството с Уникредит Булбанк, която ще финансира изграждането му.
Стремежът в цялостната визия на откритите пространства в river park е да наподобяват естествена природна среда и ландшафт. Дизайнът на пространствата е вдъхновен едновременно от плавните форми на планината и реката, и динамиката на града. ландшафтът е проектиран така, че комплексът да осигури дом едновременно на хората и природата. да бъде място за живот, почивка и забавления сред чиста, здравословна и природна среда. това се постига чрез осигуряване на големи и ефективни озеленени пространства, които освен с естетични качества са наситени с разнообразни функции – социална, здравословна, екологична и др. на събитието, отбелязващо първата копка, беше засадено първото от общо предвиден брой от 3000 дръвчета.
Над 40% от всички 110 къщи на първия етап вече са договорени за продажба.
Недвижими имоти Дивелъпмънтс наскоро обяви избраната компания Калистратов груп, която ще осъществи изграждането на комплекса. експертизата,  опитът и  високо квалифицираният екип на Калистратов груп спечелиха доверието на инвеститора за реализацията на комплекса, след проведена процедура за избор на изпълнител. Калистратов груп  е компания с отлична репутация и голяма експертиза  в строителството на знакови обществени, административни, производствени, жилищни сгради и инфраструктурни проекти. управлява се от екип, сформиран от професионалисти, с дългогодишен опит в строителния бранш. Тя разполага с над 40 души висококвалифициран инженеро-технически персонал за управление и изпълнение на проекти и притежава собствени ресурси,  работни групи,  и строителна механизация, с което осигурява максимално кратки срокове, високо качество и прецизност на изпълняваните работи. 
„Още щом стъпих на това място, аз  усетих със сърцето си енергията на това пространство. чух реката, гледах планината, а слънцето огряваше навсякъде. бях убеден, че това е мястото от моята визия за проекта, чрез който да споделя цялото това великолепие с много семейства, търсещи хармоничен начин на живот в близост до природата. в последната година
всички ние се уверихме за важността на дома. като място за израстване, за игри, за почивка, за обучение, за работа и за забавление. място за истински живот. предизвикателството пред мен и екипа ми е огромно в тези времена, но вярата в проекта и ентусиазмът да го създадем ще ни помогнат на всяка наша крачка“ каза гл. изпълн. директор на недвижими имоти Дивелъпмънтс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар