Един от най-атрактивните
участници в петия сезон на MasterChef – американецът Рори Милър показа на зрителите на „Преди обед“ своето
пикантно предложение за деня на влюбените. Роден в Сиатъл, той избра България,
за да се развива в сферата на кулинарията и производството на крафт бира. От
близо половин година всеки любител на такос може да опита мексиканския
специалитет с авторския почерк на кулинаря в центъра на столицата. Специално за
Венета Георгиева Рори представи три варианта на любимата си street food храна – с телешка кайма, бавно печено дърпано
свинско и пилешко месо.
Според Рори романтиката
на „Свети Валентин“ се гарантира от личното отношение и собственоръчно
приготвената храна. Затова и не е съгласен с факта, че виното и шоколадът
оглавяват списъка с „любовните“ храни. На зрителите на „Преди обед“ класиралият
се на седмо място готвач препоръча комбинацията от телешка кайма, чедър, гауда
и пико де гайо /или мексиканска салца – домати, лук, кориандър и свеж дресинг/.
Той споделя мнението, че някои от най-хубавите и сочни неща стават бавно и
затова приготви тако с бавно печено свинско със салса от манго и ананас.
Третото предложение на гладиатора от MasterChef е такос с пилешко, мариновано в бърбън със сос „Верде“, приготвен от
зелени домати и специални подправки. Той завърши деликатесите си с млечен и
любимия си лют сос в два екзотични варианта – с къпини и нар, както и с ягоди и
годжи бери. Той загатна, че на празника утре ще си вземе почивен ден и ще
сготви нещо специално само за любимия си човек.
Рори призна, че
очаква с нетърпение новия сезон на MasterChef, който стартира на
24 февруари в 21:00 часа. За него е интересно да види с какви продукти и
техники журито ще провокира новото поколение хоби-готвачи. А и е сигурен, че
шоуто ще е не по-малко напрегнато, когато си в ролята си на публика, но
познаваш добре усещането да си от другата страна на камерата. И допълни, че ще
се радва да види кулинар, споделящ неговата любов към лютото.
Няма коментари:
Публикуване на коментар