Chef
Андре Токев гостува /преди дни/ в
студиото на „Преди обед“, за да коментира менюто на предстоящата в неделя
церемония по връчване на Оскарите, хранителните режими на звездите и
„неземните“ ястия, които се готвят в новия сезон на MasterChef.
Топ – кулинарят разказа
на Деси Стоянова за срещата си с номинираната за най-добра актриса Чарлийз
Терон в Берлин.
Той я е нагостил със
салата, паста със свежи домати, пилешко и скариди. Chef Токев коментира и решението за менюто, което
известният готвач Волфганг Пук ще приготви за церемонията в Долби Тиътър. Тази
година то ще съдържа 70 % вегетариански и вегански предложения, но все пак ще
включва и такос с лангустини или омари и позлатената шоколадова статуетка.
Впечатляващи ще бъдат зеленчуковите пролетни рулца от дайкон и азиатски
аромати, както и „алпийската“ паста с тежък сос от сирене.
Chef
Токев сподели, че и той
самият е изпробвал веган режим. Това се е случило по времето, когато е работил
заедно с родителите си в ресторант в Германия. Той сподели, че не е
приемал достатъчно протеини и е усетил сериозен спад в енергията. Затова се
старае да балансира консумацията на месо, въпреки афинитета си към вкусовите му
качества, като няколко дни в седмицата се храни предимно със зеленчуци.
Световната тенденция към
развиване на веган храненето се забелязва както на световни кулинарни
състезания, така и в новия сезон на MasterChef, който се завръща в ефира на bTV на 24 февруари в 21:00 ч. Chef Андре Токев подчерта посланническата роля на Chef Силвена Роу за популяризиране на веган
културата. Самият той също изследва огромните й възможности и е
разработил специално деугустационно меню за своя ресторант. Кулинарят разкри,
че участниците се намират в една още по-оспорвана надпревара с нови правила. Но
и шестото поколение хоби-готвачи демонстрират отлични качества. Даде пример с
поведението им във високостресови ситуации, когато те се „движат по-добре от
професионални готвачи и правят невероятни чинни“. И допълни, че са много
интересни като личности, имат интересни
идеи, но и новият
регламент предполага нетрадиционни ходове. „Има нови начини да избягват
елиминациите, печелят по-интересни привилегии. Още в първия епизод ще открият
нещо ново, което ще предопредели играта MasterChef!“, разкри той.
„Тази година в MasterChef ще има и много
интересни мастъркласове. Поканили сме и млади колеги тази година. Chef Силвена
Роу ще покаже интересни веган рецепти. Chef Михалчев ще затрудни участниците с
японска кухня. А аз ще ги науча на класическа френска кухня с лек примес на
българска. Това е моят стил на готвене", разказа Chef Андре Токев.
Няма коментари:
Публикуване на коментар