Translate

събота, 5 октомври 2019 г.

Доказано - OLED телевизорите на LG щадят зрението


OLED панелите на LG получиха високо признание: дисплеите отговарят на строгите критерии на TÜV Rheinland, глобален лидер в процедурите за независимо сертифициране, и спечелиха Eye Comfort Display сертификат

OLED панелите на LG получиха официално признание за своите свойства, щадящи очите. Инженерите в TÜV Rheinland, Германия, направиха проучване на степента на вибрации, качеството на изображението и количеството синя светлина, излъчвана върху панелите. Последното е от особена важност в днешно време, тъй като синята светлина, излъчвана от екраните, е свързана с редица здравословни проблеми - да раздразни очите, но също така може да причини проблеми с концентрацията и нарушаване на съня. Освен това, без външна защита, синята светлина е в състояние да достигне до макулата - центъра за ясно зрение в очите.
Проучването установи, че 65-инчовите OLED панели на LG имат 34% синя светлина, много под 50% лимит за здравето, определен от организацията. За сравнение, някои LCD дисплеи от висок клас, от друга страна, излъчват приблизително 64% синя светлина. Тестовете също така са установили, че LG OLED панелите нямат почти никакви вибрации /0,87%/, което също е забележително в сравнение с висок клас LCD панели, където обикновено е двойно повече.
OLED дисплеите на LG са с отличично качеството на картината, поради което панелите получиха ISO 9241-307 сертификат от TÜV Rheinland, официално получил сертификат Eye Comfort Display.
Нараства търсенето на OLED решения на LG, според финансовия отчет на компанията за първото полугодие. LG очаква пазарът на премиум продукти, включително OLED телевизори, да се увеличи още повече в бизнеса с потребителска електроника през следващите месеци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар