Translate

сряда, 2 октомври 2019 г.

Безплатни прегледи за разширени вени в – МЦ „Д-р Маджуров“ Бургас


Национална кампания за превенция за разширените вени стартира фондация „Докосни щастието“. Инициативата е подкрепена от Димитър Николов, кметът на община Бургас. Безплатните профилактични прегледи ще се извършат в Медицински Център „Д-р Маджуров“ /05.10 от 15:30ч до 20:00ч и на 06.10 от 08:00ч до 20:00ч/ Бургас при предварително записване на телефоните медицинския център – 056/86 57 30; 056/87 79 60.
В медицинския център д-р Тодоров и неговият екип ще проверят с помощта на ултразвук състоянието на пациентите /при наличие на заболяване или оплаквания относно вените/ и ще дадат съответните препоръки напълно безплатно.
Много по-лесно е да се предпазим от варикозното разширение на вените, отколкото да го лекуваме. Промяната в хранителния режим, редовните спортни занимания, кремовете за разширени вени, носенето на специални компреси и други имат само временен характер. Затова хората с предразположеност към това заболяване или тези, които вече имат проблеми с вените, се нуждаят от съвсем друга профилактика - своевременното посещение при специалист и навреме започнатото лечение. Това, което може да се научи от интернет/ телевизия/списания не е достатъчно за адекватното оценяване състоянието на варикозата, кояо не сe появява изведнъж на 30 или 40-годишна възраст. Ако човек има склонност към заболяването или ако вените са слаби, трябва да се вземат мерки в много по-ранна възраст. Всяка форма на варикозна болест трябва да се лекува, дори ако ефектът е 90% козметичен и само 10% лечебен.


Няма коментари:

Публикуване на коментар