Translate

понеделник, 8 октомври 2018 г.

„Форум бременност и детско здраве“ предизвика фурор в Пловдив


Над 250 души посетиха най-голямото специализирано събитие за майчино и детско здраве 

Истински фурор предизвика деветото издание на „Форум бременност и детско здраве“, който се проведе в Гранд Хотел Пловдив, на 7 октомври. Над 250 души посетиха събитието, организирано от водещия здравен сайт Puls.bg, по време на което бъдещи и настоящи родители получиха ценни съвети от топ специалисти в областта на майчиното и детското здраве. Акцентът, който събитието постави, бе върху избора, който бъдещите родители могат да правят при появата на новия член на семейството.
По време на първия панел „9 вълнуващи месеца“ акцентите бяха, както върху промените в организма на жената, етапите от проследяването на бременността и развитието на новия живот, така и върху наддаване на тегло по време на бременността, което е ключов ориентир за качеството на хранителния режим на бъдещата майка. Стана ясно, че при здрави жени с нормално тегло е желателно наддаване с 11,5 кг – 16 кг по време на бременността. За дамите с наднормено тегло не се препоръчва наддаване с над 11 кг.
Втората част на форума бе посветена на раждането - йога упражненията, дихателни техники, раждане при различни индикации в медицинската практика и др.
В последния панел – „Светът принадлежи на децата“ бяха дадени практически съвети, с които родителите да предпазят децата си от често боледуване и бяха разграничи реалността от митовете за извличането, съхранението и употребата на стволови клетки. Изключително полезни с практическата си насоченост бяха лекциите за кърменето и за адаптационния период на бебето след раждането.
По време на форума бе организирана томбола с много награди за настоящи и бъдещи родители и техните деца. Една от бременните дами, присъстващи на форума, получи  голямата награда - пакет за безплатно раждане, консултации, избор на лекарски екип и престой в болница в Пловдив.

Няма коментари:

Публикуване на коментар