Translate

събота, 2 юни 2018 г.

Специалисти от МБАЛ-Варна към ВМА с награди за висок професионализъм и постижения в службата


МБАЛ-Варна към Военномедицинска академия отбеляза 69 години от създаването си. Във връзка с годишнината служители на болницата получиха награди за висок професионализъм и постижения в службата.
Военноморска болница е най-младата болница от състава на ВМА. Въпреки това, стъпвайки на традициите и опита, трупан 7 десетилетия, лечебното заведение се ползва с голямо доверие от страна на пациентите.
Изминало дълъг и сложен път на развитие, днес лечебното заведение е отворено не само за военнослужещите и цивилни служители на Въоръжените сили, но и за всички граждани.
Вие сте доказали през годините, че сте толкова амбициозни, че единствено ВМА-София стои с едно стъпало по-горе. Това не е пресилено, заяви началникът на ВМА бригаден генерал професор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS пред личния състав.
Въпреки предизвикателствата, пред които е изправена, болницата успява да задържи водещите си позиции. Силните й страни са известни не само на варненци, но и отвъд зоната й на отговорност.
Тук не мога да не спомена някои сериозни постижения на клиниката по изгаряния, на токсикологията, на токсикохимическата лаборатория, хипербарната медицина, отличната коремна хирургия, травматология и вътрешно отделение, коментира проф. Мутафчийски.
Той не скри гордостта, че има възможност да работи с толкова отдадени и отговорни хора, каквито са служителите на МБАЛ-Варна:
С толкова малко ресурси, вие постигате толкова забележителни резултати. Горд съм от това, че работя с качествени хора, доказали, че все още в сърцето им е ВМА и че все още се борят за нейното име. Уважаеми колеги, ВМА е важна и ценна не само заради името и историята си, ВМА е важна заради кадрите си. Без тях тя остава само едно име. И именно вие давате съдържание на ВМА. Благодаря ви.
Пред личния състав бригаден генерал Венцислав Мутафчийски представи накратко
вижданията си за развитие на Академията, като акцентира върху развитието на периферните болници, подчертавайки, че всеки един военнослужещ, независимо в коя част на страната се намира, има правото на еднаква качествена помощ, както във ВМА-София.
На тържественото отбелязване на годишнината присъстваха и студентите от първия в историята на страната випуск студенти по специалност "Военен лекар".

Няма коментари:

Публикуване на коментар