Translate

четвъртък, 17 май 2018 г.

Стотици семейства отбелязаха предстоящия празник на българската просвета и култура и славянската писменост на „Lidl неделя в Музейко“


Малчугани изписваха думи на старобългарската глаголица

Малки и големи се пренесоха във времето на първите народни будители чрез поредица от игри, в които умело показаха познания за буквите. Те научиха повече за първите обучения по взаимоучителния метод, както и за живота на светите братя Кирил и Методий. За да пресъздадат един учебен час от миналото, малчуганите изписваха нови думи върху пясък на старобългарска глаголица.
Заедно със своите родители децата откриха скритата на територията на музея дума, като разгадаха всички гатанки, заложени на различни места в детския научен център. С правилните отговори семейните отбори събраха буквите на думата „азбука“.
Възрастните се върнаха назад в детските си години с игра на дама, като заедно с децата си трябваше да изписват серия от думи с подскоци. Нови знания за вдъхновяващо вкусно и здравословно хранене децата получиха лично от шеф Шишков, който им помогна да направят сами плодова салата в специална кулинарна работилница.
Както всяка втора неделя от месеца, в рамките на „Lidl неделя в Музейко“, билетите за детския научен център бяха на цена от 2 лв. за всички посетители.

Няма коментари:

Публикуване на коментар