Translate

петък, 18 май 2018 г.

Безплатни прегледи в най-голямата очна клиника на Балканите



Новата „VISION отвори широко врати за пациентите в навечерието на официалното си откриване на 19 май 2018 г. На 17 май 2018 г. от 9 до 17 часа, всички желаещи имаха шанс да се прегледат безплатно в 5-етажната болница на столичния бул. „Проф. Цветан Лазаров“.
Най-голямата и модерна очна клиника на Балканите разполага с 46 кабинета, оборудвани с последно поколение апаратура за ранна диагностика, 8 операционни, специален сектор за малчуганите, ВИП зона и оптика. 
VISION ще предлага революционни терапии за лечение на диабетна ретинопатия и глаукома с иновативните „жълт“ и „червен“ лазер. Тежката ретинална хирургия ще се извършва с помощта на единствения апарат с „човешко сърце“ у нас – „Еva. А желаещите да се освободят от бремето на очилата и лещите ще имат шанса да го направят само за няколко минути – благодарение на най-бързия ексимерен лазер-стрела в света „Amaris 750“. 
Иновативната апаратура във „VISION“ позволява да се използва нова система за организация на прегледите, взаимствана от опита на френски специалисти-офталмолози. Благодарение на нея пациентът получава прецизна диагноза за максимално кратко време. Прегледите се
правят от лекар-специализант и консултант-офталмолог. Изследванията се извършват с нови, неизползвани досега у нас апарати. Като например „Eidon“, който прави
моментна снимка на очното дъно без разширение на зениците, както и системата за неинвазивна  ангиография на макулата и зрителния нерв „AngioVue. 
Светила в световната офталмология ще консултират болните и обучават специалистите от екипа на „VISION. Сред тях на първо място е ретиналният хирург от Антверпен д-р Карл Клаес. При белгиеца намират последна надежда хора с изключително тежки диагнози – недоносени бебета с ретинопатия, пациенти с отлепване на ретината и сериозни очни травми. Д-р Клаес ще пристигне в София специално за откриването на „Vision. На 18 май 2018 г. световноизвестният хирург ще преглежда пациенти в клиниката на ул. „Виктор Григорович“ №8.
 Известният окулопластичен хирург от Атина д-р Николаос Тракос, който спасява пациенти с орбитални тумори и сериозни патологии на клепачите, също партнира с колегите си от „VISION“.


Няма коментари:

Публикуване на коментар