Translate

петък, 18 май 2018 г.

В деня на българския спорт район „Възраждане“ спортува


В Деня на българския спорт и Международния ден на предизвикателството над 350 деца от 4, 5 и 6 клас на училищата от район „Възраждане“ премериха сили и показаха наученото в състезания по футбол, волейбол, баскетбол, народна топка, тенис на маса и петанк в многофункционален спортен комплекс „Спортна София „Зона Б-5“.
На официалната церемония при откриване на спортния празник, Савина Савова, кмет на район „Възраждане“-СО пожела на всички участници да спортуват активно, за да са здрави, а на спортните терени да проявяват уважение и толерантност и разбира се най-добрите да победят в спортната надпревара. 
Ирена Димитрова, директор на дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ на Столична община приветства децата и им разказа защо 17 май е избран за Ден на българския спорт.
Специални гости на събитието бяха още : Н.Пр. г-жа Сри Астари Расджид, посланик на Индонезия, арх. Николай Диков, заместник-кмет на район „Възраждане“-СО, Бойко Додов, изпълнителен директор на многофункционален спортен комплекс „Спортна София 2000“ в „Зона „Б-5“, Ким Рейки, председател на Българска федерация „Народна топка“, Владимир Стоянов, председател на УС на ФК „София спорт“.
Спортният празник се провежда за трета поредна година по инициатива на кмета на район
„Възраждане“-СО и е част от проекта „Възраждане спортува 2018. Спортът срещу агресията” и е част от празничния календар на район „Възраждане“-СО, който през този месец отбелязва своя празник.
Победителите във всички спортни дисциплини получиха купи, грамоти, топки, фланелки с отпечатани атрактивни стикери от известна марка мобилни апарати, лакомства и сладодед от любима на децата търговска марка.
--------
На 18 май 2018 г. от 18:00 часа в парк "Възраждане" в жк "Зона Б-5" район "Възраждане"-СО кани жителите и гостите на столицата на традиционния си празник, посветен на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. В програмата ще участват: Детски фолклорен танцов ансамбъл на 46 ОУ „Константин Фотинов“ с изучаване на хореография, Вокална група „Сладки пуканки“ от Национален дворец на децата, Арт-студио „Стринджендо“ от Национален дворец на децата,  Фолклорен танцов ансамбъл „Аура“, с ръководител Петко Йошков, Вокална група - 32 СУИЧЕ „Климент Охридски“, Детски танцови състави към НЧ „Аура“ и др.




Няма коментари:

Публикуване на коментар