Translate

петък, 18 май 2018 г.

600 деца се включиха в първия кръг на състезанието „Пазим езика си“


Класирането ще бъде оповестено на 21 май, а финалният тур е на 25 май


Близо 600 деца от училища в Попово, Разград, Хасково, Добрич, Монтана,Бургас, София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Благоевград се включиха в първия кръг на състезанието по български език „Пазим езика си“, който се проведе на 12 май. Пилотното издание на конкурса, организиран от гражданското сдружение „Живата вода на България“, цели да насърчи създаването на трайни умения у учениците за правоговор и правопис. Партньори са агенцията за маркетинг и комуникации Knowbox и тяхната инициатива „Как беше на български?“ и Софийският университет „Св. Климент Охридски“.
Проверката на изпитните работи започна. Проверяващите са преподаватели по български език и литература и студенти от Факултета по Славянски филологии в СУ „Св. Климент Охридски“.
Резултатите ще бъдат изнесени на 21 май на сайта на сдружението www.zhivatavoda.bg. За втория кръг ще се класират първите седем деца от всяка възрастова група – V и VI-VII клас, показали най-добри резултати. Финалният етап ще се проведе в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“ на 25 май.



Няма коментари:

Публикуване на коментар