Translate

четвъртък, 22 декември 2016 г.

С DMS HRANA на 17 777 Силвия Лулчева даде официалния старт на дарителската кампания на Българска хранителна банка



С посланието „Стани един от нас – дари надежда!" организацията обединява общността на доброволците в България

Единствената организация, която работи за намаляване на глада в страната и ежедневно достига до стотици нуждаещи се българи, стартира първата си национална
дарителска кампания. Под мотото „Стани един от нас – дари надежда!“ Българската хранителна банка (БХБ) дава възможност на всеки човек да се присъедини и подкрепи усилията за това да има по-малко гладуващи хора в България като изпрати съобщение с текст DMS HRANA на номер 17 777 на стойност 1 лв. С всеки дарен лев БХБ ще може да осигури поне 10 порции храна за деца, самотни родители, възрастни или хора с увреждания.
„Целта ни е да достигаме ежедневно до всяко 4-то българско дете, до всеки 2-ри възрастен човек и до всяко 5-то семейство, за които гладът е ежедневие“, сподели изпълнителният директор на БХБ Цанка Миланова.
Първото съобщение DMS HRANA на номер 17 777 изпрати актрисата Силвия Лулчева, лице на кампанията и доброволец към БХБ и така даде официалния старт на кампанията „Стани един от нас – дари надежда!“, с която БХБ се обръща към всички представители на общността на доброволците в страната.
По време на събитието Цанка Миланова отличи партньорите на БХБ с благодарствената грамота на организацията за проявената съпричастност и подкрепата на каузата й за намаляване разхищаването на годна храна и осигуряването на хранително подпомагане за нуждаещите се хора в България. Изпълнителният директор на БХБ получи приза на Омбудсмана на Р. България „Добро сърце“ лично от Мая Манолова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар