Translate

четвъртък, 22 декември 2016 г.

Нестле - 150 години „Добра Храна, Добър Живот“



От 1866 г. досега най-голямата компания за храни и напитки – Нестле, разработва иновативни продукти, вдъхновени от страстта към балансираното хранене и инвестира в развитието на обществата, в които оперира

С отбелязването на своята 150-годишнина, Нестле се придържа към убеждението, че за да успее в дългосрочен план, трябва да създава споделена стойност не само за своите
акционери, но и общностите, в които развива дейност и за обществото като цяло. Основните изражения на този глобален ангажимент на компанията са балансираното хранене, устойчивото развитие и младежката заетост. Компанията работи със силен фокус върху създаването на стойност за обществото и устойчивото развитие. Вече 150 години Нестле е водещата компания, производител на храни и напитки в света с над 330 000 служители в над 150 страни и над 1 милиард продукти, продавани всеки ден.
В сферата на балансираното хранене компанията се фокусира върху предлагането на иновативни продукти, които да подпомагат човешкия живот всеки ден и във всеки етап, отразено и в мотото на компанията „Добра Храна, Добър Живот“. Нестле се фокусира върху оптимизиране на използваните ресурси и подобряване на влиянието на опаковките на продуктите върху природата.
Нестле България ежегодно провежда редица инициативи с цел промотиране на балансираното хранене. През 2016г. най-голямата от тях - ЖИВЕЙ АКТИВНО!, се проведе за единадесета поредна година в София, Варна, Бургас и Пловдив с участието на най-големите спортни звезди в България. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора са привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да изкарат един балансиран ден на открито. 
В областта на младежкото развитие, компанията провежда редица инициативи, които да подпомогнат младите хора в подготовката им за добър кариерен старт. Основната програма - „Нестле се нуждае от младите хора“, се ангажира да предостави възможности за работа, стаж или обучение на 20 000 млади хора в Европа за периода 2013 – 2016 г. Една от основните инициативи в областта на младежката заетост – „Алианс за младежта“, обедини усилията над 200 компании – партньори на Нестле от цяла Европа, в борбата с безработица сред младите хора на континента.
Нестле България има дългогодишни традиции в подкрепата и наемането на млади хора на работа и вече над 19 години развива стажантските си програми. В рамките на програмата „Нестле се нуждае от младите хора“ в България компанията даде възможност на 330 младежи под 30-годишна възраст да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията за периода 2014-2016 г. Нестле България поема ангажимент да продължи със стажантските програми, обучения и подготовка за работа до 2020 г., като предложи възможности за работа и учене на над 300 млади хора. Като част от ангажимента си към развитието на младите хора в България, Нестле България стартира проект за оборудване на компютърни зали, като оказа съдействие на 3 училища да получат модерна техника, а до края на 2016г. още две ще бъдат подкрепени.
В унисон с глобалната политика, повече от 22 години на пазара, Нестле България се налага като стратегически инвеститор, надежден работодател, доверен партньор и социално-отговорна компания, подкрепяща множество значими каузи, свързани с развитието на българското общество.

Няма коментари:

Публикуване на коментар