четвъртък, 22 декември 2016 г.

Иван Яхнаджиев и деца с епилепсия рисуваха благотворително за обзавеждане за Дневен центърГолемият български художник Иван Яхнаджиев, деца и младежи с епилепсия създадоха пъстри картини в навечерието на Коледа. Те ще бъдат продадени на търг с благотворителна цел, а каузата е оборудване на първия в България Детски център за деца и лица с епилепсия, който е почти готов и се очаква да отвори врати в началото на следващата година.
„Едно малко чудо е на път да се случи по Коледа“, каза Веска Събева, председател на Асоциацията на родители на деца с епилепсия (АРДЕ). Вече повече от 15 години организацията се бори за отварянето на дневен център, в който специалисти да работят с деца и младежи с тежка форма на болестта. В момента за тях се грижат единствено родителите им в домашни условия, което лишава децата от възможности за социализация и развитие, а близките им – от шанса да работят и да водят нормален живот.
След дългогодишни усилия помещението в София, предоставено от Столична община, е ремонтирано със средства по проект от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, както и с щедрата подкрепа на дарители от Лайънс клубовете в София.
Предстои обзавеждане и оборудване на Центъра, за да може да посрещне първите около 40 деца и младежи с епилепсия още в първите месеци на 2017 г.
Желаещите да подпомогне оборудването на Дневния център за деца и лица с епилепсия, може да го направят по всяко време на разкритата специално за целта дарителска сметка:
Банка ДСК ЕАД
Клон Иван Вазов – София
Бул. „Витоша” №176
BG80STSA93000020970244

Няма коментари:

Публикуване на коментар