Translate

понеделник, 21 ноември 2016 г.

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова ще се срещне с диабетни пациенти в Бургас, София и Пловдив



Тя е лице на от образователната кампания „Открито за диабета“ от миналата година,
която се организира за пета поредна година от фармацевтична компания Sanofi България с подкрепата на Българска асоциация диабет, Национална асоциация на децата и младите хора с диабет и асоциация „Диабет Тип 2“.
Целта на инициативата е превенция, ранна диагностика и контрол на заболяването.
В тази връзка организаторите са осигурили безплатно измерване на кръвна захар, при следния график:
-Бургас, 21-23 ноември, от 9 до 12 часа, в аптеки „Фармастор“ с адреси: бул. „Демокрация“ №104 и ул. „Александровска“ № 53;
-София,  22-24 ноември, от 9 до 12 часа, в две аптеки Ремедиум (на ул. „Иван Декоглу“ 34 и на ул.„Борис Христов“ 2А) и в аптека Фармастор на ул. „Ружа“ 1 (III-та градска болница);
-Пловдив на 23-25 ноември, от 9 до 12 часа, в две аптеки от веригата 36.6 с адреси: бул. „Цар Борис III Обединител“ 62  и ул. „Гевгели“ 44.
Успоредно  с това в трите града ще бъдат организирани безплатни образователни лекции „Диабет под контрол“ с водещи ендокринолози. Посетителите ще научат начините за превенция и първите симптоми на заболяването, както и как диабетните пациенти могат да постигнат добър контрол на заболяването, за да водят пълноценен начин на живот. На място ще бъде извършвано безплатно изследване на гликиран хемоглобин.
Гостите на всяко от събитията ще се срещнат и с посланика на „Открито за диабета“  Ивет Лалова, която ще разкаже как самоконтролът помага както в спорта, така и за преодоляване на препятствията, които животът ни поднася.
В Бургас лекциите ще са на 23 ноември (от 18 часа в зала „Георги Баев“ на  „Морското казино“), в София – 24 ноември (от 19 часа в зала – на НДК) и в Пловдив – 25 ноември (18 часа в Дом на културта „Борис Христов“).

Няма коментари:

Публикуване на коментар