Translate

понеделник, 21 ноември 2016 г.

Близо 300 български и чуждестранни акушер-гинеколози обмениха опит в ултразвуковата диагностика



Специалисти от България, Израел и Великобритания взеха участие в юбилейния обучителен курс по ултразвукова диагностика на БАУАГ

Българската асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията (БАУАГ) чества 10-годишен юбилей и за 12-ти път през тези години организира обучителен курс по
ултразвукова диагностика. Двудневният обучителен семинар се проведе в Правец. В събитието взеха участие над 270 медицински специалисти от цялата страна. Лектори и модератори бяха близо 20 акушер-гинеколози от Израел, Лондон и България, които са доказани професионалисти в медицински заведения в Тел Авив, Kings College Hospital, Лондон, СБАЛАГ„Майчин дом“, МБАЛ „Света София“, МЦ „Фемина“, МЦ „Марковс“, болница „Надежда“, Медицински университет-София, Медицински университет-Варна, МЦ “Ортогин“ болница „Селена“ и др.
Основната цел на обученията е да се повиши експертизата на акушер-гинеколозите, те бъдат запознати с най-новите тенденции в приложението на ехографската диагностика както и с технологични нововъведения и новата апаратура, които се използват в акушерството и гинекологията. Сред основните теми на обученията бяха пренатална диагностика, ултразвук в гинекологията, доплерови изследания и фетална ехокардиография.
„Обучението е насочено към специалистите - акушер-гинеколози, а също и към младите колеги, които са все още в процес на специализация. През последните години към мероприятията на БАУАГ проявяват интерес и студенти по медицина, които имат интерес към нашата специалност. Само за сравнение ще спомена, че в първия обучителен курс преди 12 години като слушатели участваха 50 души. Някои от тях дотолкова израснаха в професионално отношение, че сега са сред най-уважаваните наши лектори и успешно обучават по-младите си колеги“, изтъква доц.Виолета Димитрова, председател на УС на БАУАГ, ръководител на клиника в университетската СБАЛАГ „Майчин дом“ и дългогодишен специалист в МЦ „Фемина“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар