Translate

понеделник, 21 ноември 2016 г.

Депутатът от ПФ Димитър Байрактаров поиска психотест за министър Москов




След като благоевградските педагози гневно се възпротивиха на предложението всяка учебна година да им се прави психотест, вчера това направи и депутатът от Патриотичния фронт
Димитър Байрактаров. Психотестът е предложен в чл. 5 от Наредба №4 от 24 октомври 2016 г. от здравния министър Петър Москов . „Вие направихте ли си психотест, господин министър"", попита Байрактаров от парламентарната трибуна здравния министър Петър Москов по време на дискусия за бюпжета на Зппавната каса. Същия гневен въпрос отправи преди няколко дни чрез страниците на в. "Струма" и благоевградската преподавателка по френски език Бонка Ичкова, която е и председател на СБУ - Благоевград. Срещу оскърбителната наредба възразиха още учителката по физика Ирина Андонова, която е регионален шеф на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа", шефът на 6-о СУ Димитър Арабаджиев и други. В същия дух се произнесе и Димитър Байрактаров.
„Когато народните представители и новия президент си направят психотест, тогава и за учителите ла има такъв", категоричен бе депутатът от Пф.
Той даде за пример, че шофьор на градския транспорт, който всеки ден вози стотици хора, си прави такъв тест на 3 г.
Байрактаров извади от джоба си писмо, подписано (по думите му) от 100 000 учители, които искали този психотест да бъде отменен, тъй като го считат за унижение. Той се закани да сезира прокуратурата, тъй като това е дискриминация по признак служебно положение.
„Психотест, тест за наркотици и за алкохол на народните представители да бъде направен" - коментира още Байрактаров.
Депутатът от Реформаторския блок Настимир Ананиев защити наредбата и изтъкна, че има две деца и иска да знае, че учителят, който ги обучава, е отговооен.

В. "Струма"

Няма коментари:

Публикуване на коментар