Кулинарно шоу с MAGGI®
зарадва гостите на Карнавала на хумора и сатирата, който се провежда ежегодно
през май в гр. Габрово, с вкусни идеи и много подаръци. Участието е част
от
програмата на кулинарния бранд на Нестле, в рамките на която през 2016 г. MAGGI®
става част от традиционни български фестивали, събори и средища на българската
култура. С цел да преоткрие, обогати, популяризира и съхрани изконните семейни
ценности и традиционните ястия, специално изградена подвижна MAGGI® кухня се
сля с празничната програма на Карнавала и демонстрира иновативни интерпретации
на любими рецепти.
Обичаният кулинар
Сандра Алексиева изненада жители и гости на града с едно интересно и малко
позабравено ястие от старите готварски книги на габровци, наречено “Tакъми”. В
миналото те събирали черупките на охлювите, старателно ги измивали и ги нижели
на връв. Така нанизаните черупки наричали „такъми“ и ги варяли заедно с ориза,
придавайки му аромат и вкус. Това нетрадиционно ястие, приготвяно от габровци в
близкото минало, получи своята модерна интерпретация от Сандра Алексиева. Пред
очите на гостите на кулинарното шоу, тя демонстрира един нов и интересен прочит
на рецептата*, използвайки незаменимата помощ на MAGGI®.
Водещият на Кулинарно
шоу с MAGGI® Симо Колев забавлява публиката с тематични игри в типично
хумористичния и авантюристичен дух на габровци.
Следващото участие
на Кулинарно шоу с MAGGI® е в рамките на десетото юбилейно издание на Празник
на горнооряховския суджук. В гр. Горна Оряховица на 4-ти юни MAGGI®, Сандра и
Симо ще зарадват гостите с нови рецепти, игри и подаръци.
*ТАКЪМИ С ОРИЗ
Необходими продукти:
20 черупки от охлюви
(такъми)
500 гр. ориз
2 тиквички
2 моркова
2 глави лук
2-3 скилидки чесън
Връзка магданоз
MAGGI® Унисос
Олио
Вода
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера
оризът се запържва в загрятото олио, докато стане прозрачен. Прибавя се водата
в съотношение 1:3 спрямо ориза. Последователно се добавят нарязаните на кубчета
тиквички, моркови, лук и чесън. Овкусява се с 1 лъжица MAGGI® Унисос. Готовият ориз
се сваля от котлона, поръсва със ситно нарязан магданоз и се разбърква. С една
трета от готовата смес се пълнят предварително почистените такъми. Оризът със
зеленчуци се поднася, декориран с пълнените такъми.
Няма коментари:
Публикуване на коментар