Translate

понеделник, 23 май 2016 г.

София посреща Седмица на испанското и ибероамериканското кино за 23-та поредна година



17 съвременни филма пристигат у нас в рамките на събитието

Под мотото “Повече смях, повече сълзи”, между 1 и 9 юни, София посреща 17 филма от 8 държави. Всички заглавия от самата Испания са заснети през последните две години, с което
събитието залага на съвсем нова концепция - съвременно кино за широка публика. Традиционно, в Седмицата на испанското и ибероамериканското кино със свои филмови продукции участват още: Бразилия, Мексико, Аржентина, Чили, Колумбия, Еквадор и Венецуела. Събитието е част от фестивала „Салон на изкуствата” 2016, традиционно организиран от НДК.
Седмицата” ще излъчи отново и филма “Никой не иска нощта”, чиято единствена прожекция в България се състоя преди два дни при много голям зрителски интерес.
Седмицата на испанското и ибероамериканското кино ще се проведе за 23-та поредна година в кината Люмиер, G8 и Евро Синема.
„Седмицата на испанското и ибероамериканско кино в България е събитие с много сериозна история - цели 23 години! Време, за което успяхме да покажем изключителни филми в компанията на истински киномани и любители на испанската и латиноамериканска култура. След това пътуване назад в историята на нашето кино, с едни от неговите най-големи образци, решихме да обърнем посоката на фестивала към това, което се случва в ибероамериканската индустрия днес, сега и в този момент. Ето защо тази година ще представим най-новите продукции от Испания, между които и „Труман”, който спечели наградата за най-добър филм на тазгодишните награди „Гоя”, споделя консулът на Испания.
Прожекциите на испанските филми ще бъдат платени, макар и с билети на по-ниска цена от: 7 лева (регулярен) и 5 лева (за студенти и пенсионери). Ибероамериканските филми ще се излъчват с безплатен вход.
Освен „Никой не иска нощта” и „Труман”, в рамките на събитието, зрителите ще могат да видят продължението на хита „Испанска афера” – „Испанска Афера 2”, както и „Палми в снега” на режисьора Фернандо Гонсалес Молина, който в откриващия си уикенд в Испания постигна бокс офис с близо 300 000 зрители.

Няма коментари:

Публикуване на коментар