Translate

четвъртък, 14 април 2016 г.

ВМА и Алжир подновяват сътрудничеството си във военната медицина



Ръководството на ВМА посрещна официална делегация от Демократична и народна
публика Алжир. Визитата има за цел възобновяване на взаимоотношенията между двете страни в областта на военната медицина. Ген.-майор Абделкадер Бенжелул, главен директор на службата за военно здравеопазване към министерство на националната отбрана на Алжир; полковник Фарид Белунис, експерт в службата за военно здравеопазване към министерството на националната отбрана на Алжир; полковник Ахмед Будра, военен аташе на Алжир в Белград, Сърбия, останаха впечатлени от апаратурата и личния състав в болницата. Те имаха възможност да посетят и нагледно да се запознаят с условията, техниката и направленията, по които работят редица клиники – водещи не само в България, но и в Европа: "Анестезиология и интензивно лечение"; „Интензивна терапия”; „Едноскопска, еднокринна хирургия и колопроктология”; „Ендоскопска травматология”; „Ендоурология и екстракорпорална литотрипсия”; „Ушни, носни и гърлени болести”; „Гастроентерология”; „Чернодробно - панкреатична и трансплантационна хирургия”, „Физиотерапия”; „Център по трансфузионна хематология”; „Инфекциозни болести”.
Приятно съм изненадан от военномедицинския личен състав и апаратурата, която видях днес в болницата, заяви  генерал-майор Абделкадер Бенжелул.
Той не скри и добрите впечатления, с които останал от България, в която идва за първи път, както и от гостоприемството, с което е посрещната цялата делегация.


Няма коментари:

Публикуване на коментар