Translate

четвъртък, 14 април 2016 г.

ИКЕА представи лимитирана колекция IKEA ART EVENT 2016 с фотоизложба на артисти от цял свят


 Второто издание на колекцията включва творби на основателя на Dazed & Confused, фотографa на New York Magazine и на още 9 съвременни автори


От силно абстрактна до фигуративна, колекцията отразява богатото и вдъхновяващо разнообразие в съвременната арт фотография oт различни точки на света.
-След успеха на IKEA ART EVENT миналата година, когато темата беше стрийт арт, ИКЕА реши да направи ново издание. Концепцията на проекта сега е да представи достъпно изкуство, което да придаде индивидуалност на всеки дом. Фотографите са очаровани от възможността да участват в такъв “демократичен“ проект, при който много хора ще могат да украсят домовете си. Те прегръщат идеята, че изкуството трябва да излезе от галериите и музеите и ентусиазирано приемат задачата, като всеки я интерпретира по свой собствен начин, сподели Мая Велянова, Мениджър Комуникации и Интериорен дизайн в ИКЕА. Вече установени или тепърва изгряващи, 11-те артисти, участващи в проекта,  представят интересен микс от съвременно изкуство. Сред тях се отличават имената на Ранкин, който е сред основателите на култовото списание Dazed & Confused през 90-те, фотографът на New York Magazine Боби Дохърти, модният фотограф Матийо Сезар и британката Манди Баркър, която със своите изображения разказва историята на моретата, давещи се в пластмасови отпадъци. В колекцията участват още Наталия Еденмонт от Украйна, канадският фотограф Джил Грийнбърг, Аника Вон Хаусуолф, чиито творби граничат между
документалното и фантастичното, американците Таня Лонг и Чад Мур, Бара Прасилова от Чехия и френския илюстратор Паскал Жиндре, известен с псевдонима ®obin.
С второто издание на ежегодната си арт колекция ИКЕА провокира фенове на изкуството и на бранда да открият кадърa, който отговаря в най-пълна степен на тяхната същност и техния дом. С колаборациите си със световно известните фотографи, шведската марка създава вдъхновяваща серия, която цели да провокира мисли и дори да стряска – говорещо изкуство, носещо наслада за окото.
Постерите IKEA ART EVENT 2016 могат за бъдат закупени в магазин ИКЕА и на www.IKEA.bg. Колекцията е налична за ограничен период от време до изчерпване на количествата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар