Translate

четвъртък, 14 април 2016 г.

Холдинг Варна и Фондация „Св. Св. Константин и Елена” излъчиха стипендиантите по програма „Туризъм”



Мария Петрова Димчева – студентка в  Икономически университет-Варна, на 19 години и
Вероника Йорданова Йорданова от СУ "Св. Климент Охридски", на 21 години, ще бъдат финансово подпомогнати през летния семестър на тази учебна година. Те ще получат по 1500 лв., които ще им се изплатят на 5 равни месечни вноски.
Стипендиантската програма на Холдинг Варна и Фондация „Св. Константин и Елена” в специалност „Туризъм” предизвика изключително голям интерес сред студентите, въпреки амбициозното основно изискване за досегашен среден успех от поне 5.50. Това наложи и удължаване на срока за прием на документи. За стипендиите документи подадоха рекорден брой кандидати – 70 студенти от 16 български университета и колежи. Запърви път в кампанията се включиха и студенти от Висшето училище по мениджмънт във Варна и Колежа по туризъм  в Благоевград.
Кандидатурите бяха разгледани от 7-членно жури, в чийто състав са представители на академичните общности на различни висши училища в страната.
През тази учебна година Холдинг Варна учреди 4 стипендии за студенти в специалност „Туризъм” на обща стойност 6000 лв. – по две за летния и зимния семестър. Стипендиите се осигуряват чрез Фондация „Св. Св. Константин и Елена”, която реализира от 2014 година стипендиантски програми в различни области - „Туризъм”, „Здраве чрез СПА”, „Социално дело и социален мениджмънт”, „Изкуства”.
След приключване на първия етап Холдинг Варна и Фондацията ще имат готовност да обявят и кампанията за набиране на кандидат-стипендианти за зимния семестър на учебната 2015/2016 г.

Снимка: chernomore.bg 

Няма коментари:

Публикуване на коментар