Translate

четвъртък, 14 април 2016 г.

Татяна Лолова - специален гост на „Форум Дълголетие” 2016



Обичаната българска актриса ще участва в първата научнопопулярна конференция, посветена
на качеството и продължителността на човешкия живот - „Форум Дълголетие” 2016, който ще се проведе на 17 април в софийския „Независим театър”.
Лолова ще разкаже интересни истории от своя богат житейски „репертоар” в тематичен Q&A панел. Популярната актриса е олицетворение за силата на духа и физическото здраве на съвременния 82-годишен човек. Добре позната е с очарователните си превъплъщения на Леда в "Опасен чар", Елица Карадушиева от филма "Бон шанс, инспекторе", Управителката във филма "Топло" и много други.
Част от новите лектори във „Форум Дълголетие” 2016 ще бъде също и доц. Игнат Петров, който е един от основоположниците на геронтологията в България.
На сцената на събитието ще видим и Биляна Савова. В публичното пространство тя е позната с ролите си на арт директор в списание EVA,собственик и креативен директор на PLAN2B Creative Studio, а от 2013г. и основател на фондация „МС – Мога Сам”. Освен всичко Биляна е пример за силата на човешката воля и възможността на всеки да се справи с предизвикателствата сам. Тя е сред изключително малкия процент на хора, преборили се с диагнозата „множествена склероза”. Във „Форум Дълголетие” 2016 Биляна Савова ще разкаже повече за своята вдъхновяваща борба, а също и за мисията на фондация „МС – Мога Сам”.
Ще видим още и Бойка Арсова - дванадесетият участник във „Форум Дълголетие”. Тя е състезателка по маратон, баба на две внучета и един от основоположниците на “5kmRun” - традиционният полу-маратон, който се провежда всяка събота в Южния парк в София и в други градове в България. На 65 години Бойка Арсова има реализирани 51 маратона на 4 континета, като през 2014 г. тя печели сребърен медал на Европейското първенство за ветерани в Измир (Турция), преодолявайки дългата дистанция в 44-градусова жега. Във „Форум Дълголетие” Бойка Арсова ще разкаже за ролята на спорта и физическата активност по пътя към пълноценното дълголетие.
Така броят на участниците в първото издание на конференцията става 12. Балансираният подбор на лектори има за цел да представи на публиката хомогенна смес от научни факти, заедно с лични истории и вдъхновяващи примери, свързани с тенденциите за увеличаване продължителността на човешкия живот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар