Translate

сряда, 23 септември 2015 г.

Мотото на New Life - Повече деца за България!



В столицата се състоя Ден на отворените врати на клиника New Life-Пловдив

Специален гост на форума, открит от новия посланик на Израел в България Н.Пр.г-жа Ирит Лилиан, бе проф.Нери Лауфер, втори в света, извършил успешно човешко ин витро и
консултант на медицинския център. Гурото в ин витро оплождането изнесе лекция на тема „Възраст и репродуктивно здраве“.
От презентацията му стана ясно, че има пряка връзка между пациентките и фертилитета, поради увеличаване броя на жените, които имат нужда от ин витро процедури. Това е свързано с възрастовия фактор, тъй като жените в днешно време имат нужда от повече образование и време за развитие на кариерата си, поясни той.
Според проф. Лауфер жените не бива да отлагат раждането на първото си дете, защото с напредването на годините все по-голяма част от тях стигат до там, че губят способността си да зачеват.
Наблюдаваната тенденция обаче показва, че се увеличава процентът на жените, които отлагат раждането на първото си дете след 35-годишна възраст. Факт, поради който между 10 и 15% от двойките имат проблем със забременяването, като 50/50 процента липсата на бременност се дължи на женския и мъжкия фактор.
Д-р Добринка Петрова,управител на New Life, сподели своя личен опит от пътя към желаното
бебе и пожела на повече млади семейства да изпитат истинското щастие от появата на дългоочакваната им божба. Тя представи, както новостите в сферата на асистираните репродуктивни технологиии, така и персонала работещ в първия в страната Израелски център за репродуктивно здраве.
По думите и е изключително важно високотехнологичното оборудване да е на съвременно ниво, за да бъде точна и прецизна диагностика и лечение. Не без значение е и подготовката не медицинските специалисти. В New Life те са преминали обучение в престижните болници Хасада и Асута в Израел. Екипът на клиниката диагностицира, консултира и лекува както женски, така и мъжки фактор безплодие, с гордост сподели д-р Петрова и изрично подчерта, че мотото на техния медицински център е - Повече деца за България!
Поп-изпълнителките Маги Джанаварова и Нора Караиванова, които внимателно изслушаха лекцията на проф.Лауфер и заявиха, че подкрепят ин витрото като метод, който може да разреши сериозни проблеми при жените с репродуктивни проблеми.

--------
Проф. Нери Лауфер е знаково име в световната асистирана репродукция, един от първите лекари в света правили човешко ин-витро, основател на ин витро центрове в САЩ и Израел. В момента е главен лекар в Отделението по Акушерство и Гинекология на университетска болница Адаса в Ейн Карем, Йерусалим, както и консултант по гинекология в New Life - Специализиран Медицински Център по Гинекология, Пловдив.
Той придобива магистърска степен по медицина в Еврейски Университет, университетска болница Адаса, Йерусалим. През 1980 д-р Лауфер започва активна изследователска дейност в областта на секс хормоните и хормоналните взаимодействия в човешкото тяло в Научен Институт Уайзман, Реховот, Израел. От 1982 до 1984г. е аспирант по Репродуктивна Медицина в Йелско Училище по Медицина, Йелски Университет (Yale University), Отделение по Акушерство и Гинекология, а няколко години по-късно става дипломатически представител в Американския Борд по Акушерство и Гинекология. От 1986г. завежда ин-витро програмата в отделението по Акушерство и Гинекология на многопрофилна болница Маунт Синай, Ню Йорк, а две години по-късно оглавява Ин-витро центъра на университетска многопрофилна болница Адаса в Йерусалим. От 1993г. завежда отделение Акушерство и Гинекология в УМБАЛ Адаса за около 20 години. Дългогодишният му опит и многобройни постижения в сферата на акушерството и гинекологията му позволяват да се занимава и с консултански проекти. New Life е първият от тези проект.
Проф. Лауфер е също така и изтъкнат преподавател - професор по Акушерство и Гинекология в Йелско Училище по Медицина, Йелски Университет (Yale University) и професор по Акушерство и Гинекология в Еврейския Университет, университетска болница Адаса, Йерусалим. Получава отличие Zohara Levitov Faculty за научна дейност в областта на Гинекологията и Фертилитета, както и отличие от Еврейското общество по Фертилитет за изключителен принос в областта на научните изследвания по фертилитет.
--------
New Life е първият ин-витро център в България, който пренася ноу-хау от Израел в областта на асистираните репродуктивни технологии на българския пазар. Центърът в гр.Пловдив разполага с модерна апаратура, включително най-новата микроманипулационна система на Eppendorf за ICSI оплождане – TransferMan 4r и бенчтоп инкубатор (benchtop incubator) с 10 отделения. Всички клинични практики в медицински център New Life следват модела, установен от консултантите – проф. Нери Лауфер,един от първите лекари в света правили човешко ин-витро, основател на ин-витро центрове в САЩ и Израел, и д-р Анат Сафран, световно признат ембриолог с над 30 години опит в сферата на асистираната репродукция. Те участват при определяне на диагнозата и метода на лечение за всеки пациент. Медицинският управител на New Life д-р Добринка Петрова и главният ембриолог на клиниката доц. д-р Румен Димитров са опитни и високо квалифицирани специалисти, преминали специализации и обучения в чужбина. 

Снимки: Проф. Нери Лауфер; Д-р Добринка Петрова; Маги Джанаварова и Нора Караиванова

Няма коментари:

Публикуване на коментар