Translate

сряда, 23 септември 2015 г.

„Слънчев бряг“ АД осигури 754 хиляди лева за обезпечаването на туристически сезон 2015 г.



Средствата са изразходвани за поддръжка и облагородяване на курорта. От тях 179 хиляди лева са вложени в поддържането и почистването на съществуващи озеленени площи и прилежащи
алеи, площадки на паркинги, крайпътно и край улично озеленяване, декоративна дървесина, храстова и тревна растителност и поливни системи. Над 14 хиляди лева са похарчени за доставка и монтаж на розариуми, сенници и пейки.
140 хиляди лева са изхарчени от техническата поддръжка за текущия ремонт и ремонтно възстановителните работи на парково, алейно и улично осветление.
За дейности по ремонт и рехабилитация на пътната инфраструктура са изразходвани 150 хиляди лева, от които за ремонт на тротоарните площи - 133 хиляди лв., а за ремонт на асфалтовата настилка - 17 хиляди лв.
За модернизиране на системата за видеонаблюдение с 33 нови камери на входовете и изходите на комплекса, всички кръстовища, улица Първа и въвеждане на нова система за контрол на достъпа по крайбрежната улица са отделени 58 хиляди лева. Осигурена е денонощна физическа охрана на 8 броя поста /КПП/ на обща стойност 94 хил. лв. Допълнително е обезпечено командироването на служители от МВР – 47 за месец юни и по 49 за юли и август. Общо разходите по командироването им възлизат на 116 хил. лв.
В резултат от комплексните мерки за сигурност и засилването на контрола и правилата в курорта през сезон 2015 не е регистриран нито един сериозен инцидент на територията на курорта. След въвеждането на регулационен режим от „Слънчев бряг“ АД алкохолните турове са намалени наполовина спрямо 2013 година.
Стартирани са и действия по стратегия за удължаването на туристическия сезон чрез превръщането на Слънчев бряг в образователен център на национално и международно ниво.

Няма коментари:

Публикуване на коментар