Translate

сряда, 23 септември 2015 г.

Fox International Channels пуска в България - Fox Play и Nat Geo Play в партньорство с Blizoo



Fox International Channels първоначално пусна платформата Fox Play. Тя е достъпна за
персонален компютър на адрес foxplay.bg, както и за смартфони и таблети (iOS и Android) като безплатно мобилно приложение в App Store и Google Play. От септември новата платформа ползват всички абонати на платена телевизия на blizoo. Освен премиерни и предходни сезони на най-гледаните телевизионни сериали, FOX Play съдържа клипове, интервюта, галерии със снимки и телевизионна програма на каналите. Видео съдържанието е изцяло дублирано на български език. С FOX Play могат да се създават няколко профила в един и същ акаунт, да се получават персонализирани препоръки и напомняния, а гледането на един епизод - да продължи на друго устройство или в друго време, от там, от където е спряно предишния път. Функцията родителски контрол прави FOX Play платформа, подходяща за цялото семейство.
FOX Play вече функционира на няколко европейски пазара. Стартът в България е част от стратегията на FIC постепенно да разшири потреблението на FOX Play в цяла Европа през 2015 година.
Освен FOX Play Fox International Channels пусна в България и Nat Geo Play отново в партньорство с Blizoo.
Така дава възможност на българските потребители да гледат най-доброто документално съдържание по всяко време, на всяко място и на всички устройства. Новата нелинейна услуга Nat Geo Play предлага поредици и филми от програмата на каналите National Geographic Channel и Nat Geo Wild и вече е достъпна за всички абонати на кабелния оператор blizoo. Желаещите могат веднага да гледат съдържанието през персоналния си компютър на www.natgeoplay.bg, а от октомври и на всички мобилни устройства, като свалят безплатното мобилно приложение от Apple Store или Google Play.
“След пускането на българския пазар на Fox Play имаме изключителната възможност да представим в България и Nat Geo Play в партньорство с blizoo. Дигиталната еволюция променя зрителските навици и за нас е важно да сме там, където са и нашите зрители. Сега удовлетворяваме любопитството и жаждата за знания на зрителите ни, като им осигуряваме достъп не само да филми и сериали, но и до висококачествено документално съдържание", казва Красимир Николов, старши вицепрезидент за
Централна и Източна Европа на FOX International Channels.
„Еволюцията в гледането на телевизионно съдържание е факт и ние в blizoo поддържаме и развиваме тази тенденция, чрез добавяне на още повече възможности за нашите клиенти. Благодарение на FOX International Channels имаме възможността да предоставим Nat Geo Play на нашите потребители. Винаги се стремим да осигурим качествено съдържание. Убедени сме, че нашето ново предложение Nat Geo Play ще отговори напълно на очакванията на клиентите, които винаги искат най-доброто. Нашата цел е да продължим да  предлагаме надеждни продукти за създаване на незабравими преживявания за клиентите ни", коментира изпълнителният директор на blizoo г-н Харалд Рош. 
Nat Geo Play е напълно адаптирана и локализирана платформа, която обогатява телевизионното преживяване на феновете на каналите Nat Geo и Nat Geo Wild. Технологията за адаптивен стрийминг позволява всички програми да се излъчват с високо качество. Платформата предлага премиерни заглавия и колекция от избрани поредици, програмите на линейните канали и специален раздел „Най-доброто”, съдържащ най-популярните предавания на National Geographic Channel „за всички времена”. Разделът „Специални” включва избрани програмни блокове, посветени на конкретни теми, събития и годишнини. Съдържанието на каталога се обновява регулярно. Тази есен Nat Geo Play предлага Brain Games“, „Теория на глупостта“, „Сервиз S.O.S.”, поредиците за 80-те и 90-те, „Летището в Дубай“, филми, посветени на 11-ти септември и още много други. Към основните заглавия са подбрани допълнителни видео материали и снимки.
Сред функционалните характеристики на Nat Geo Play са  възможност за създаване на няколко профила на един и същ потребител, за получаване на персонализирани препоръки и напомняне, за създаване на списък с любими предавания и родителски контрол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар