Translate

вторник, 11 август 2015 г.

Здравният министър д-р Петър Москов: Всички болници, независимо дали са частни, държавни или общински ще бъдат проверявани дали приемат спешни случаи



"Няма да толерирам някои болници да се ползват с привилегии. Всяка трябва да приема
спешни пациенти 24 часа в денонощието. Ако разбера, че някъде се връщат болни, ще има сурови наказания. Не е еднаква натовареността на спешните отделения", безапелационно заяви той.
Д-р Москов поясни, че до него достигат сигнали, че някои болници препращат спешни пациенти, тъй като разходите за тяхното лечение са големи и те не желаят да си натоварват бюджетите.
По повод затворената болница в Търговище д-р Москов бе категоричен, че наистина има политико-икономически интереси.
"Да, политическият интерес е политиката на правителството. Да защитава равенството пред закона, това е политически натиск. Държавата се връща на мястото си и в следващите години политиката на правителството ще бъде да защитава парите на данъкоплатците. Има икономически причини, вашите пари са крадени в тази болница, те не са отишли за лечението ви, а са отишли за лечение за това някой да си купи лек автомобил, например, или каквото си е купил. НЗОК е лъгана и източвана. Има вписани пациенти, които не знаят къде се намира тази болница, а за тях са взимани пари. Такива шашкъни, ще ги гоним до дупка при всеки един възможен случай. Винаги, когато имаме достатъчно ясно пред закона доказателство за това ще бъдат предприемани наистина тези мерки ", заяви още здравният министър и увери, че държавата е готова да реагира при всеки сигнал за корупция в здравните заведения.
По сигнали на МЗ се разследват още между седем и девет болници в страната.

Снимка: targovishte.topnovini.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар