Translate

понеделник, 10 август 2015 г.

Фондацията за жени на AVON набира стипендианти за участие в глобална учебна програма за борба срещу рака на гърдата



Фондацията за жени на AVON стартира за трети пореден път своята глобална клинична програма за борба срещу рака на гърдата, която изпраща специалисти от различни
държави на обучение в САЩ. Кандидати от всички страни (без САЩ) ще се борят за общо 20 места и ще получат уникалната възможност да се обучават в престижни медицински заведения. Целта на програмата е развитието и придобиването на важни умения, които специалистите да приложат в своята държава, като така подобрят лечението на рака на гърдата.
Интензивната четири седмична програма обхваща обучения по хирургия, патология, радиология, медицинска онкология и клинични проучвания. Кандидатите ще бъдат подробно проучени от борда на Фондацията за жени на AVON, като най-добрите от тях ще бъдат препоръчани от други експерти в сферата на борбата с рака на гърдата. Финалистите ще получат стипендия, която покрива разходите им за престой и самолетни билети, вкл. лични разходи.
През 2014 г. в рамките на второто издание на програмата България беше представена от д-р Недялка Великова, специалист по лъчетерапия към Специализираната болница за активно лечение по онкология в София. Тя стана първият представител на страната ни сред общо 23 участника в рамките на стипендиантската програма за борба с рака на гърдата на Фондацията за жени на AVON, като се пребори с конкуренция от специалисти от цял свят.
За да кандидатстват за стипендията, медицинските специалисти, които живеят извън Съединените Щати, следва да изпратят кандидатурите си за участие в Клиничната обучителна
програма на AVON за борба срещу рака на гърдата до 9 септември, 2015 г. Повече информация за условията за участие е налична на официалния сайт на фондацията:
Благодарение на последователните усилия на АVON информираността по темата и достъпната ранна диагностика на рака на гърдата непрестанно нарастват. За 14 години в рамките на кампанията „От любов към живота” са дарени близо 1 400 000 лв., осъществени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Броят на заболелите у нас е над 48 000, а всяка година регистърът бива допълнен с близо 3800 нови случая. Усилията на кампанията до 2014 г. са насочени изцяло в посока ранна диагностика на българката, защото ракът на гърдата е 100 % лечим, ако бъде открит навреме. 

Снимка: Igrisnagradi.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар