Translate

понеделник, 10 август 2015 г.

Творческа експедиция „По стъпките на времето“



Най-новата инициатива на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ е реализацията на арт пленера - Творческа експедиция „По стъпките на времето“ за талантливи деца и младежи (от 12 до 18 години) от центровете за настаняване от семеен тип и домовете за деца лишени от родителска грижа във Варна, към талантливи ученици в неравностойно положение от паралелките по изобразително изкуство във варненските общообразователни училища и от школите по рисуване в града.
Проектът ще бъде осъществен от 8 до 14 септември 2015 и включва посещението до различни културно-исторически дестинации във варненския регион и извънкласни занимания по рисуване.
Групата ще бъде придружавана от професионални художници, а също и от екскурзоводи, които ще ги запознават с историческата информация за забележителностите. В програмата за посещения са включени Дворецът в Балчик, Крепостта „Овеч“ край Провадия, Античното селище и късно-античната крепост на нос „Св. Атанасий“ край Бяла, Музеят на мозайките в Девня, Побити камъни, Алажда манастир и Прабългарско селище „Фанагория“ в кв. Аспарухово. В следобедните часове групата ще провежда творчески занимания по изобразително изкуство в хотел „Атлас“ в к.к. Златни пясъци, които ще включват оформяне и завършване на рисунките. Готовите творби ще участват в обща изложба в началото на месец октомври.
Във връзка с изпълнението на проекта, вече е потвърдено участието на деца и младежи от ЦНСТ „Изгрев – Изток“, ЦНСТ при дом „Другарче“ и ДДЛРГ „Княгиня Надежда“. Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ отправя покана и към талантливите деца и младежи на Варна от паралелките по изобразителни изкуства в общообразователните училища и от школите по изобразително изкуство да се включат в пленера. Квотата за тази група участници е 11 ученици от 5 до 12 клас. Предвид насочеността на проекта, изискването към участниците в него е да са от семейства с доходи, които не надвишават 380 лева за член от семейството.
Инициативата се осъществява с финансовата подкрепа на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Варна по програмата за образователна интеграция на деца и ученици от различни етнически групи и в неравностойно социално положение.
Документи за участие в пленера се приемат до попълване на свободните места, но не по-късно от 25 август на е-mail: foundation@stconstantine.bg, на място в офиса на Фондацията (к.к. Св. Св. Константин и Елена“, Административна сграда, офис 207), по пощата или по куриер.
За контакти и повече информация:
тел. 052383943
мобилен: 0884413030

Няма коментари:

Публикуване на коментар