Translate

вторник, 11 август 2015 г.

По евростандарт колата на Спешна помощ трябва да пристига до адреса за 20 минути



но в големите градове работим, за да може тя да достига до уреченото място за максимум 7 минути, съгласно новия стандарт за спешна помощ. Записали сме в
промените на Закона за лечебните заведение, че ние ще утвърдим карта на системата на спешна медицинска помощ и точно ще посочим къде да бъдат екипите, защото сегашното местоположение на екипите не е адекватно, заяви по Нова ТВ д-р Ивелина Георгиева, директор на „Медицинска помощ“ към МЗ.
„При обаждане на телефон 112, ще се осъществява конферентна връзка между наши специалисти и пострадалите. Така екипите ще могат да реагират по най-адекватния начин. В спешната помощ най-важно е времето, за което ще пристигне екипа и какво ще направи този екип след това “, подчерта тя.
„Този нов стандарт за Спешната помощ ни радва много. В момента всичко е прекалено субективно. Редно е пациентите да приемат факта, че състоянието им ще бъде преценявано. Те трябва да имат търпението да чакат, защото с приоритет ще бъдат хората със животозастрашаващи състояния“, заяви и д-р Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в спешната помощ.

Снимка: dennews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар