Translate

понеделник, 25 май 2015 г.

С родителите си до 31 години живеят мъжете у нас



Това показва изследване на Европейската статистическа служба (Евростат) за ключови
показатели за живота на младите хора в ЕС.
Единствено в Хърватия мъжете живеят до по-късно с родителите си - почти до навършване на 34 години.
Като цяло жените в ЕС напускат домовете на родителите си по-рано от мъжете, като в България тази разлика е най-голяма - българските жени стават самостоятелни малко преди да навършат 27 години.
В различните европейски държави обаче тази възраст варира драстично. Най-рано напускат родителите си младежите от северна Европа за Швеция средната възраст е 19 години, за Дания - 21 години, а за Финландия - около 22 години.
Следва ги Холандия със средна възраст на напускане на дома 23 години, Франция - 23 години, и Германия - малко преди навършване на 24 години.
Най-дълго остават у дома младите хора в Хърватска - почти до навършване на 32 години. Следват ги Словакия, Малта и Италия със средна възраст 30 години. 
55,7% от младите хора у нас, на възраст от 25 до 35 години, продължават да живеят с поне един от родителите си.България се нарежда на второ място, следвана от Малта с 51,9%.
Според Евростат най-висок е процентът на младите, живеещи с родителите си в Словения - 56,4 на сто.
България се нарежда на второ място, следвана от Малта с 51,9% на сто.
Четвърта в класацията е Гърция с 50,7%.
В скандинавските държави процентите са най-ниски. В Швеция и Финландия 4,1 на сто от младежите живеят при родителите си, а в Дания процентът е едва - 1,9. В Германия в тази ситуация са близо 14,7% от младите, а във Франция - 11,6%.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар