В изследване на учени от Института по клинична и
експериментална медицина в Прага са
участвали 54-има доброволци с диабет тип 2,
във възрастовата граница 30 и 70 години, разделени на две групи, съобщи Би Би Си. Хората от първата са консумирала две ястия
(между 6 ч. и 10 ч. и между 12 ч. и 16 ч.), а в другата – до 6, но в по-малки
порции дневно. Всеки хранителен режим включвал около 1700 калории дневно. Учените
установили, че тези от първата група отслабнали с 1,4 кг повече, намалили
повече нивото на кръвната си захар и обиколката на талията си с около 4 см
повече в сравнение с участниците от втората група.
Резултатите от изследване са много удовлетворителни, заяви
ръководителката на изследването д-р Хана Кахлеова от института.
Няма коментари:
Публикуване на коментар