Translate

понеделник, 19 май 2014 г.

2 000 души медитираха сгуруто на Холивуд - легендарния д-р Дийпак Чопра

Легендарният писател, мистик и философ д-р Дийпак Чопра представи своята първа лекция в България-„Бъдещето на благоденствието“. 2 000 души, сред които д-р Емилова, лица от
българския хайлайф и обикновени хора от цяла България,присъстваха в зала 1 на НДК. През последните 10 години д-р Чопра е известен като гуруто на Холивуд, заради възхищението, което получава от звезди от световен калибър.
Той  излезе на специално построена сцена, решена в цветовете на 7-те чакри-енергийните центрове на човешкото тяло.За да можете да опознаете благоденствието, трябва да опознаете природата на Космоса“, каза д-р Чопра.Лекцията му  завърши с 15 минутна медитация, която потопи залата в абсолютна тишина. След края й, той остана с присъстващите, докато в продължение на час всички желаещи получиха автографи.
Това е първото му гостуване на д-р Чопра в България. Бъдещите му планове заедно с организаторите от „Инспайър Толкс“ включват популяризирането на негови медитации на български език. През последните няколко години той води заедно с телевизионната водеща Опра Уинфри най-известната глобална онлайн медитация в света. Само преди две седмици над 1 милион души от цялото земно кълбо медитираха заедно с тях в продължение на 21 дни.
В София д-р Чопра успя да разгледа храм-паметника „Александър Невски“ и се разходи по пешеходната част на булевард „Витоша“. В известна софийска книжарница той получи и като подарък фланелка с надпис на български „ Аз чета всеки ден. А ти?“, с която се яви на брифинга, на който присъстваха над 30 български медии.
След София, д-р Чопра продължава европейското си турне като в неделя преди лекцията си в Париж, той ще мине по червения килим на филмовия фестивал в Кан. Там д-р Чопра ще придружава Салма Хайек, по чиято покана отива, за да подкрепи нейна благотворителна инициатива.



Няма коментари:

Публикуване на коментар