Translate

вторник, 2 юли 2013 г.

Най-вълнуващата автомобилна премиера от Shell, Ferrari и LEGO


Болидът Ferrari 150° Italia, който ще посети четири града в страната, е най-голямата LEGO фигура, представяна до момента в България


С представянето на уникалния болид от Формула 1 Ferrari 150° Italia, сглобен от блокчета LEGO на 27 юни в София беше дадено началото на Shell Grand Tour. От 27 юни до 14 юли 2013 г. по инициатива на Shell България в четири български града ще бъде представена най-голямата
фигура от блокчета LEGO в България. Моделът на Ferrari 150° Italia е точно копие на състезателния автомобил на Фелипе Маса и Фернандо Алонсо от 2011 г. Проектирането и дизайнът на модела е отнело на екипа цели 6 месеца.За направата му са използвани повече от 200 000 блокчета във фабриката на LEGO в Чехия. Със задачата е бил ангажиран екип от 16 души, които са работили общо 810 часа в продължение на 10 дни. Почти всички елементи, включително воланът и контролното табло, са направени от блокчета LEGO. Предпазният колан и гумите са оригинални.
Shell Grand Tour е кулминацията на серията от инициативи на Shell за представяне на уникалната лимитирана колекция от мини-модели Ferrari, направени от блокчета LEGO.
Необичайният модел Ferrari бе представен от Теодора Колева, Член на Съвета на директорите на Shell България, и от актьора Владимир Карамазов, известен със своята страст  към спортните автомобили и моторите. Той беше и първият българин, който зае мястото на рали пилот в сглобения от малки блокчета болид.
„Ангажиментът на Shell към иновации чрез разработване на горива за автомобилните спортoве е неразделна част от програмата за научно-изследователска дейност на компанията“, каза Колева и продължи, че технологичното партньорство между Shell и Ferrari, повече от 60 години, „ни дава възможност да тестваме нови горива в екстремни условия и да разберем по-добре как да подобряваме мощността и работата на двигателя. Радваме се, че към нас в тази кампания се присъедини и LEGO, които също споделят нашата страст към иновациите и автомобилите.“
Почитателите на автомобилния спорт, иновациите и на забавните игри с LEGO от София, Бургас, Пловдив и Варна също ще могат да влязат в ролята на пилот от Формула 1 и да се снимат на мястото на пилота в спортния болид. Моделът беше изложен в София на 27 и 28 юни пред НДК, на 29 юни край езерото „Ариана“, а на 9, 10 и 11 юли - в търговски комплекс Shell Изток (бул. „Цариградско шосе“, срещу The Mall). Представянето в Бургас ще бъде на 2 и 3 юли на площад „Тройката“, в Пловдив на 6 и 7 юли на площад „Централен“ и във Варна на 13 и 14 юли пред Grand Mall.
Необичайната автомобилна премиера е част от съвместната инициатива между Shell, LEGO и Ferrari и представя уникална лимитирана серия от шест от най-емблематичните модели Ferrari, които се сглобяват от LEGO блокчета. България е една от малкото държави в света, в които колекцията вече се предлага в търговските комплекси Shell. Мини-автомобилите могат да бъдат закупени при зареждане на минимум 15 л висококачествени горива Shell на атрактивна цена. В допълнение към количките Ferrari могат да се закупят и специални мини-фигурки LEGO – учен от екипа на Shell, инженер по горивата и механик от Ferrari. Дизайнерите на колекцията са изключително горди от пресъздадените прецизни детайли в LEGO моделите, които запазват оригиналната естетика на истинските автомобили Ferrari.
В количките е вграден най-малкият механизъм за задвижване чрез издърпване назад, създаван някога от LEGO. Проектирането му е вдъхновено от страстта за постигане на подобрена ефективност чрез авангардни технологии – основополагащи принципи при разработването на горивата Shell V-Power Nitro+. Уникалната серия мини-модели включва болида от Формула 1 Ferrari F150° Italia, легендата Ferrari 250 GT Berlinetta passo corto (SWB), „състезателите“ Ferrari F40 и Ferrari 458 Italia, както и една от най-мощните коли в света Ferrari FXX. Изненадата в колекцията идва от познатия транспортен камион Scuderia Ferrari Truck – основен играч в състезателния отбор на Ferrari.
Повече информация за Shell Grand Tour и за промоцията може да бъде намерена на www.shell.bg.

SHELL GRAND TOUR-Ferrari 150° Italia

Дата
Град
Място
27-28 юни 2013 г.

София
НДК
29 юни 2013 г.
София

езерото „Ариана”
02-03 юли 2013 г.

Бургас

Площад „Тройката”

06-07 юли 2013 г.

Пловдив

Площад „Централен”

9, 10, 11 юли     2013 г.

София

Shell Изток, бул. „Цариградско шосе”, срещу The Mall
13-14 юли 2013 г.

Варна
Grand Mall

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар