Translate

вторник, 2 юли 2013 г.

Ангиограф за лечение на заболявания на сърцето без аналог у нас откриха в „Токуда Болница София”



С най-съвременният апарат се разширяват възможностите за по-успешно лечение на сърдечните заболявания при по-ниска доза на облъчване за пациентите

Ангиографът е последно поколение на GE, което позволява най-прецизна диагностика и терапевтично повлияване, както на спешни, така и на планови пациенти. С най-съвременният апарата могат да се правят триизмерни реконструкции и максимално фино позициониране (къде точно трябва да се постави) на стента.
8 - мегапикселовият, 56 - инчов монитор дава възможност да се проследяват и най-малките детайли на сърцето и захранващите го съдове, така че кардиологът  да вземе най-правилните терапевтични решения за пациента.
Зам. министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, официален гост на събитието, изрази своето задоволство от факта, че с модерната апаратура се разширяват възможностите за по-успешно лечение на сърдечните заболявания при по-ниска доза на облъчване за пациентите. По този начин, а и със своите професионалисти България се превръща в страна, където пациентите могат да получават необходимата медицинска помощ на същото ниво като европейските си съграждани, заяви той.
„Тази огромна инвестиция, не само за Токуда, но и за българското общество, ще ни даде възможност да предоставим на нашите пациенти най-съвременното и щадящо здравето лечение, изцяло финансирано от НЗОК. В същото време запазваме „златния стандарт” два от апаратите да са в непосредствена връзка с трите ни кардиохирургични зали, за да обезпечим цялостното и мултидисциплинарно лечение на сърдечноболните пациенти,” каза д-р Ивайло Ваклинов, административен директор на Токуда Болница.
„Новата ангиографска апаратура дава много допълнителни възможности на инвазивните кардиолози – образът е изключително качествен, а способността да се съчетават картини от различни апарати като вътресъдов ултразвук, ядрено-магнитен резонанс и скенер, улесняват значително преценката, която кардиологът трябва да направи,” коментира д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология в Токуда.
Един от най-изтъкнатите инвазивни кардиолози в Европа проф. Джордж Сиянос, заедно с д-р Гелев, представиха на живо имплантиране на биорезорбируем стент – нов вид имплант в инвазивната кардиолиогия, която се очаква да отвори следващата страница в развитието на интервенционалните процедури на сърцето.
„Биорезорбируемите стентове са най-ново поколение инструменти, които се имплантират, за да задържат увредените коронарни съдове разширени. Материалът на стента е биологичен и разградим, което означава, че след 2 години имплантът ще е изчезнал без следа, а кръвоносният съд ще бъде изцяло възобновен”, обясни д-р Гелев. Проф. Сиянос, вече част от екипа на Клиниката по кардиология на Токуда, постави общо три биорезорбируеми стента на български пациенти. Интервенциите са напълно безплатни за пациентите, а модерните стентове са предоставени безвъзмездно от производителя им Abbot по повод първото у нас публично представяне на четвъртата революция във вътресъдовите протези.
Токуда Болница става първото частно лечебно заведение в България, оборудвано с три зали за инвазивна диагностика и лечение на всички заболявания на сърдечносъдовата система. В две от тях се извършват животоспасяващи процедури за лечение на инфаркт, исхемична болест на сърцето и остър коронарен синдром. Третата зала е за обособена за извършване на съвременните аблации, чрез които се лекуват ритъмни нарушения като аритмия и предсърдно мъждене.



Няма коментари:

Публикуване на коментар