Translate

петък, 5 юли 2013 г.

Актавис с престижни награди на Български фармацевтичен съюз



Актавис, третата най-голяма международна генерична фармацевтична компания, получи две престижни награди от Българския фармацевтичен съюз (БФС).
Те бяха връчени по време на традиционния бал в рамките на "Българските фармацевтични дни", проведени в края на юни в НДК.
Актавис за втори път печели изключително престижната награда на съсловието на фармацевтите - приза "Производител на годината 2013".
Проф. Генка Петрова, член на УС на БФС, при връчване на наградата сподели, че тя е израз на изключителната оценка на членовете на съсловната организация за високото качество на произвежданите от Актавис лекарствени продукти и акцентира, че разликата в гласовете между Актавис и фармацевтичната компания, избрана на второ място, е повече от два пъти.
Отличието в категорията "Генеричен лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание за 2013" е за новото лекарство в областта на кардиологията, което представлява фиксирана комбинация от две активни субстанции - бизопролол (bisopolol) и анитромботичен агент - ацетил-салицилова киселина, чието основното предимство е в това, че опростява терапията, като подобрява и съпричастността на пациента.
Лекарството е показано за лечение на хипертония и стенокардия, осигурява превенция на фона на лечение на първична хипертония и/или стабилна ангина. В комбинация медикаментът на Актавис осигурява три ефекта: антихипертензивен и ан-тиисхемичен, селективен антитромбоцитен и профилактичен с редукция на риска от сърдечносъдови инциденти.
Наградата беше връчена от зам. председател на УС на БФС маг. фарм. Димитрия Стайкова на Дилияна Бъркалова, мениджър Кардиология.
"Тези две престижни награди са поредното признание за лидерството на Актавис на българския фармацевтичен пазар. Искам да благодаря на всички служители на компанията  в България в производствената и търговската ни дейност за изключителния професионализъм и амбиция, защото тези награди са благодарение на техния труд. Благодаря и на БФС за изключително високата оценка на дейността на Актавис у нас", сподели Илия Пашов, изпълнителен директор на Актавис ЕАД.
Наградите на БФС се връчват за седма поредна година в рамките на „Български фармацевтични дни", които тази година се проведоха под мотото „Фармацевтите - най-достъпните медицински специалисти"от съюза излъчват победители в пет категории: лекарствен продукт, отпускан без лекарско предписание, лекарствен продукт, отпускан по лекарско предписание, продукт на растителна основа, хранителна добавка, медицинска козметика.



Няма коментари:

Публикуване на коментар