Translate

четвъртък, 22 ноември 2012 г.

От трудното начало към щастливо детство и успешно бъдеще



Това бе темата на срещата, с която в Сливен отбелязаха Световния ден на недоносеността. Там беше излъчен част от филма "Мама", посветен на преждевременното раждане и отглеждане на недоносено бебе. В лилава светлина бе осветен и Старият Бряст в Слевен, който емблематичен за града.
Фондация "Карин дом" специално съдейства за провеждането на отворена среща-разговор на тема: "Какво трябва да знаем за отглеждането на недоносените бебета?" във Варна. Happy Mums помогнаха във Велико Търново за прожектирането на тематичния филм за недоносените бебета, както и за провеждането на среща, посветена на профилактиката на преждевременните раждания, кенгуровата грижа и пр.
Осветяването няма да предотврати преждевременните раждания, нито ще подобри лечението, нито ще спаси нечий живот, коментират от фондация „Нашите недоносени деца”. Това е символичен жест към хората, засегнати от този проблем, който има за цел да им покаже, че не са сами в борбата с последствията от преждевременното раждане. Колкото повече хора в световен мащаб се отзоват на този призив, и с помощта на медиите на европейско, национално и местно ниво, толкова повече внимание ще се обърне както на широката публика, така и на управляващите, от които зависят важни  решения. Това ще е подготовка за вземането на адекватни мерки, така че да може всяко бебе в България, в Европа и по света да има възможно най-добри шансове да бъде здраво и щастливо.
Сред приоритетите на сходните НПО в целия свят са осигуряване на квалифицирана информация за родителите, проактивна работа за иницииране на национални политически планове за действие, подобряване на специалната следболнична помощ. Организациите, грижещи се за доброто на преждевременно родените деца и техните родители, се стремят и към създаването на единен Европейски регистър за преждевременни раждания като основа за научни изследвания с цел превенция.
-----------------
Фондация „Нашите недоносени деца“ е първата неправителствена организация България в защита на правата на недоносените бебета и техните семейства. Екипът ни се състои изцяло от лично мотивирани родители. Всички ние обединихме усилията си в името на нашите недоносени деца. На сайта на фондацията www.premature-bg.com може да намерите много важна информация във връзка с отглеждането на преждевременно родено дете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар