Translate

четвъртък, 22 ноември 2012 г.

Многопрофилен детски център заработи в МБАЛ "Токуда Болница"


Над 18 тесни специалисти – педиатри ще консултират деца в центъра 






Детските гастроентеролози са първите лекари, които могат да установят първите сигнали за хранително разстройство. Корените на анорексията и булимията често се крият още в детската възраст. Поради това Токуда Болница едновременно с Центъра за лечение на хранителни разстройства на име „Василия” откри и Многопрофилен детски център „Токуда”, в който ще работят общопрактикуващи лекари с педиатрична специализация и лекари-педиатри с тесни специалности в областта на детското здравеопазване.
Малките пациенти и техните родители ще могат да разчитат на грижите на доказани специалисти от над 18 рядко срещани в България специалности: детски офталмолог, детски нефролог, детски ревматолог, детски ортопед, детски гастроентеролог, детски ендокринолог, детски пулмолог, детски уролог, детски неврохирург, детски коремен хирург, детски невролог, детски алерголог, детски анестезиолог, детски гръден хирург, детски дерматолог, детски физиотерапевт, детска образна диагностика, детски специалист уши-нос-гърло, детски зъболекар и др.
Доц.д-р Маруся Лилова – началник на Клиниката по педиатрия, съобщи, че за 6 години от откриването на Токуда са консултирани и лекувани над 170 000 деца.
Обстановката на центъра е създадена от деца за деца и дава възможност малките пациенти да бъдат посрещнати в спокойна атмосфера с много игри и забавления. Автори на стенописите в детския център са децата и преподавателите от ателието за изкуства SmArt” , които за по-малко от месец създадоха изключително красива 360-градусова картина на годишните времена. Малките художници заслужено получиха отличия за представянето си и материали за рисуване, с които да продължават да развиват таланта си.
Кабинетите на Многопрофилен детски център „Токуда” са украсени с арт-фотосите на известната фотографка Надя Джамбазова, която направи своята първа изложба в лечебно заведение с детски портрети.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар