четвъртък, 22 ноември 2012 г.

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на връчването на дарение за инициативата „За живота”Целта на инициативата е да бъде закупен апарат за лъчелечение по време на операция.
Средствата, които ще бъдат предоставени за Дарителската инициатива „За живота”, са от Виенската агенция КОМПРЕС, която ежегодно прави дарение от 11 000 евро на един от партньорските си градове приоритетно за подпомагане на социални каузи.
Дарението от страна на „Компрес” - Виена бе връчено от Вера Чакалоф-Янер, референт за България на доц. Здравка Валерианова, изп. директор на „СБАЛ по Онкология” ЕАД. 
-------


Дарителската инициатива „За живота” стартира през октомври - в месеца за борба с рака на гърдата с благотворителен търг на произведения на видни български творци. Целта е да бъдат събрани средства, които да осигурят съвременно лечение на жените, страдащи от рак на гърдата. С тях ще бъде закупен първият в България апарат за лъчелечение по време на операция. Този вид лечение се използва при петдесет процента от болните от рак на млечната жлеза и при всички други онкологични заболявания, при които наличната съвременна апаратура у нас не би могла да помогне. Апаратът, чиято цена е около 3 000 000 лева ще бъде дарен на „СБАЛ по Онкология” ЕАД.
Дарителската инициатива ще продължи през следващите шест месеца.


Може да подпомогнете каузата като:

  •       Закупите картина:
Електронният каталог с всички картини е достъпен в картинната галерия на сайта на инициативата – www.zajivota.org.


  •       Дарите  директно по специално открита сметка:
Име: Национален дарителски фонд „13 века България“
Банка ДСК
IBAN: BG25STSA93000020562379
BIC: STSABGSF


  • Дарите чрез SMS:
Изпратете SMS с текст DMS ZAJIVOTA
на единен дарителски номер 17 777
((за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel)
 За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС
За повече информация посетете www.dmsbg.com
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар