Translate

четвъртък, 4 октомври 2012 г.

Живей Активно!“



Водещ на събитието, на което за първи път в България ще бъде представен атрактивният спорт за кучета и техните стопани – Dog Frisbee, ще бъде Петьо Петков - Шайбата от предаването „Комиците“ 

На 7 октомври 2012 г. „Живей Активно!“ най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот на Нестле България, ще излезе извън рамките на събитията, организирани досега в София и страната, за да поднесе на своите фенове и техните домашни любимци едно различно и вълнуващо изживяване. „Живей Активно! и със своето куче“ ще се проведе в неделя от 10:00 часа на голямата поляна в Южния парк.
Заедно със своя четириног приятел, Шайбата ще демонстрира лесни и атрактивни трикове за домашни любимци пред почитателите на активния начин на живот.
Специално за първото издание на „Живей Активно! и със своето куче“ в България ще пристигнат професионални инструктори от Полша и техните обучени кучета. Сред именитите треньори е Дариус Радомски, който заедно с кучето си С-Мо е двукратен европейски шампион по Dog Frisbee и основен треньор на състезанието Dog Chow Disc в Полша от 2005 г. досега. Сред последните успехи на атрактивните състезатели са I-во място в състезанията Super-Pro Toss & Fetch и II-ро място в Super Open Freestyle, провели се през тази година в Кьолн, Германия.
Другите професионалисти, които ще се включат в инициативата „Живей Активно! и със своето куче“ са Анна Радомска и нейното куче-шампион Прис. Ана и Прис са европейски шампиони в дисциплината Long Distance и носители на Dog Chow Disc Cup през 2008 г. Анна и Прис участват три пъти на световните финали по Dog Frisbee в САЩ.
Паула Гуминска и нейното куче-шампион Вена също ще демонстрират своите умения пред почитателите на активния начин на живот. Сред последните успехи на Паула са I-во място в тазгодишните издания на Super Open Freestyle и III-то място в Super-Pro Toss & Fetch в Кьолн, Германия.
В рамките на „Живей Активно! и със своето куче“ чуждестранните гости ще представят пред българската публика атрактивни съчетания и трикове с различна сложност. Тримата международни инструктори ще организират много забавни игри и спортни предизвикателства, които са подходящи дори за необучени кучета. Всички присъстващи на „Живей Активно! и със своето куче“ ще получат много награди и изненади от Purina Dog Chow.

Повече информация за спорта Dog Frisbee:
Dog Frisbee е спорт, който възниква през 1970 г., но придобива популярност след изявата на Алекс Щайн (студент от Охайо, САЩ) и кучето му Ашли. На 5 август 1974 г. Алекс и Ашли прекъсват национално излъчван бейзболен мач със своето съчетание, което до толкова впечатлява публиката, че Алекс е арестуван едва след края на изпълнението. След своята изява Щайн се отдава изцяло на това да направи този спорт известен по целия свят. През следващите три години Ашли печели първите първенства (AWI) със своябърз лек танц.
Благодарение на този вълнуващ спорт може да се изгради добра и много здрава връзка между стопанина и неговото кучето. Освен това Dog Frisbee спомага за развиването на бързината и уменията на кучето.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар