Translate

неделя, 30 септември 2012 г.

По повод Световния ден на сърцето-29 септември над 300 прегледани в УМБАЛСМ "Пирогов"

Кардиолозите от „Пирогов” прегледаха безплатно повече от  300 пациенти, в рамките на два дни (28 и 29 септември), по повод Световния ден на сърцето.


Първоначално от лечебното заведение бяха обявили че ще има един кабинет за прегледи, но само часове след началото на кампанията  разкриха още два кабинета, поради големия интерес, а в последствие общият им брой нарасна до четири. Кампанията по случай  Световния ден на сърцето протече в цялата страна. В столицата  безплатни кардиологични прегледи  се извършиха в пет болници.
Сърдечносъдовите заболявания са причина за 60-64% от смъртните случаи у нас, според данни на Дружеството на кардиолозите в България.
В МБАЛСМ  "Пирогов"  средната възраст на прегледаните е 65 години.Над 70% от тях обаче се нуждаят от още допълнителни изследвания.
------------


По случай Международния ден на сърцето УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”, съвместно с Българското дружество по инвазивна кардиология организира обучителен семинар на посветен на лечение на запушвания, използвайки достъп през ръката.
Специален гост на семинара ще бъде френският инвазивен кардиолог проф. Ив Ловард, който работи в една от най-големите частни кардиологични клиники в Париж - Dr Institut Hospitalier Jacques Cartier Massy, както и в Institut Cardiovasculaire Paris-Sud от 1992 г. От българска страна лектор ще бъде д-р Валери Гелев, завеждащ на Отдление по инвазивна кардиология в спешната болница.
В рамките на посещението си в България и на обучителния семинар, проф. Ловард ще демонстрира метода на лечение на запушвания, използвайки достъп през ръката. Общо 6 пациенти, които се намират в Клиниката по инвазивна кардиология в Пирогов ще имат възможност да получат безплатно лечение от изтъкнатия френски кардиолог и екипът на инвазивната кардиология в Пирогов.
Това е поредния семинар, който се организира от отделението по инвазивната кардиология на Пирогов. В рамките на 2011-2012 година бяха проведени над 10 практически срещи с участието на международни специалисти в областта на кардиологията.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар