Translate

сряда, 24 ноември 2010 г.

Подправен доклад за пандемията от свински грип се очаква да излезе до края на годината


Съобщи на сайта си д-р Волфганг Водарг, който е бивш председател на здравната подкомисия в Съвета на Европа.
Според него немският експерт Ван Дам ще извади нов доклад, който да подкрепи тезата на СЗО, че мерки и ваксини срещу пандемията все още са необходими.
В началото на годината д-р Водарг заяви, че пандемията от свинския грип и опасността му за населението са скалъпени, за да се стимулират продажбите на фармацевтичните компании. На сайта си той споменава британски доклад, направен вследствие на разследване срещу „фалшивите" твърдения на СЗО, направен от Съвета на Европа. В документа се казва, че СЗО е укрила важни факти в интерес на фармацевтичните компании, като по този начин е уронила реномето си на експерт по глобалното здраве.
Д-р Воданг отбелязва, че организацията е пренебрегнала искането на евродепутатите за по-голяма прозрачност и е задълбала отношенията си с корумпирани съветници, служещи на фармацевтичните компании.
По думите му няма никакво съмнение, че твърденията на експертите на фармацевтичните компании за пандемия, са били чиста научна фантастика.
-Нашата задача е да попитаме правителствата защо мълчат и дават огромни средства за ненужни лекарства, докато СЗО обслужва фармацевтичните компании, казва още д-р Водарг.
Пандемията от свински грип бе обявена през юли м. г., а СЗО обяви нейният край през август т. г.
От свински грип в света починаха 18 450 души, като фармацевтичните компании спечелиха от продажбата на лекарства над 7 млрд. долара. В Европа бяха продадени 130 млн. ваксини, а бяха ваксинирани само 42 млн. души.

Няма коментари:

Публикуване на коментар