Translate

събота, 27 ноември 2010 г.

Нови методи на лечение на сърдечно-съдовите заболявания и авангардна терапия за пациенти, страдащи множествена склероза

демонстрира международен екип лекари в рамките на втория Ендоваскуларен симпозиум в МБАЛ „Токуда Болница София. 
Във форума участие взеха водещи специалисти от България и чужбина, които се фокусираха върху проблемите, възможните методи и алтернативи за лечение на заболяванията на аортата и големите й клонове, новите методи за лечение на диабетно стъпало, както и най-авангардните техники за ендоваскуларно лечение на венозна недостатъчност при пациенти с множествена склероза.  
Специални  гости на симпозиума бяха - проф. Йошиаки Йокой от Осака, Япония, проф. Хюго Лондеро от Буенос Айрес, Аржентина, проф. Зоран Милошевич от Любляна, Словения и др.

Ендоваскуларните методи на лечение,чрез миниинвазивните техники,  драстично намаляват травмата от интервенцията и съкращават възстановителният период, след нея.
Те дават шанс и на пациенти със съпътстващи заболявания, които не могат да бъдат оперирани под пълна упойка. 
Ендоваскуларната терапия е приложима , както при заболявания на съдовете на сърцето, които могат да предизвикат инфаркт, при недостатъчно кръвоснабдяване на мозъка - рисково за инсулт,  така също и при бъбреците – което предизвиква остра бъбречна хипертония и др. 
Според доц.Иво Петров, началник на отделението по Кардиология на МБАЛ „Токуда Болница София” и иницатор на събитието, амбицията на форума е да начертае тенденциите в развитието на този най-съвременен клон на медицината – ендоваскуларният подход при сърдечно-съдовите заболявания – чрез обединяване на усилията на кардиолози, невролози, съдови хирурзи, неврохирурзи и специалисти по образна диагностика
За съжаление у нас се правят 10 пъти по-малко от необходимите периферни ендоваскуларни процедури в сравнение с средното европейско ниво, алармира той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар