неделя, 3 декември 2017 г.

Доц. Евелина Одисеева получи Сребърен почетен знак на МЗ за дългогодишна дейност и постигнати резултати в областта на здравеопазванетоПо случай 126-та годишнина от създаването на ВМА, Сребърен почетен знак на МЗ за дългогодишна дейност и постигнати резултати в областта на здравеопазването получи ръководителят на катедра „Анестезиология и интензивно лечение“ доц. Евелина Одисеева. С плакети на здравното министерство бяха удостоени проф. Райна Робева, ръководител на Клиника по нефрология в катедра „Урология и нефрология“, и д-р Христо Йорданов, началник на Отделение по интервенционална пулмология към катедра „Пневомолгия, фтизиатрия и ендокринология и болести на обмяната“. С грамоти бяха наградени д-р Ива Кисьова, началник на Отделение по компютърна томография към катедра „Образна диагностика“ и Елена Аларгова, медицинска сестра в операционен център.
Отличията на петимата служители на ВМА връчи зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков. 
-Министерството на здравеопазването високо цени както вашия стремеж да наложите ВМА като лечебно заведение, отговарящо на най-високите европейски стандарти и отстояващо престижа на професиите военен лекар и военна медицинска сестра, така и решимостта ви по посока установяване на финансова дисциплина и постигане на отлични медицински резултати, заяви д-р Пенков по време на тържествената церемония.
„Продължавайте да утвърждавате Военномедицинска академия не само като стратегически важна за националната сигурност структура, развиваща военномедицинска експертиза, авиационна и морска медицина, но и като място, откъдето са тръгнали и където работят международно признати авторитети в областта на медицината“, са част от думите, с които министърът на здравеопазването Кирил Ананиев се обръща в поздравителния си адрес към ръководството и екипа на ВМА.

Няма коментари:

Публикуване на коментар