Translate

четвъртък, 22 декември 2016 г.

ИКЕА връчи наградите на финалистите в третото издание на „Вълшебния конкурс за деца и техните фантастични приятели“



Представители на ИКЕА и УНИЦЕФ в България приветстваха двайсетте финалисти в българския кръг на „Вълшебния конкурс за деца и техните фантастични приятели“ в Учебния корпус на МУЗЕЙКО, връчиха награди и пожелаха успех на произведенията в по-нататъшното им участие в световния кръг на Конкурса. За трета поредна година той ще превърне рисуваните герои на 10 деца от цял свят в истински плюшени играчки с добра кауза.
От интересните мини-интервюта, които водещият на церемонията, Ива Дойчинова проведе с талантливите артисти, присъстващите научиха повече за процеса на създаване на рисунките, идеите, вълнували техните автори, както и творческите им мечти.
„Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели“ е част от мащабната инициатива на компанията “Време е за игра, време е за добри дела!” За всяка закупена играчка в периода от 20 ноември до 24 декември ИКЕА България ще дари 1 лев за проекти на УНИЦЕФ в България под формата на мебели и оборудване, а Фондация ИКЕА ще направи дарение на стойност 1 евро, за да подпомогне правото на децата да играят и се развиват в някои от най-уязвимите общности по света. Кампанията ще подкрепи проекти в България и по целия свят, свързани с детското развитие и образование, равно участие, спорт, и разбира се, игрите.
„Радвам се, че съм тук, за да ви уверя, че добрите неща се случват – не само по Коледа и не само у нас, а по целия свят. Играта и правото на децата да играят и развиват своя потенциал са изключително важни. Рядко се замисляме, че много деца по света нямат възможност да ползват това свое право – нямат условия, средства или защитени пространства, за да играят.
Всички играчки, които продаваме в предпразничния период до 24 декември, са с добра кауза. Благодаря ви, че споделихте с нас своите мечти и рисунки и че ни допуснахте в света на своето въображение. Искам най-сърдечно да ви пожелая успех в световния кръг на конкурса“, сподели Йоана Цонева, маркетинг мениджър на ИКЕА България при откриването на церемонията.
„Време е за игра, време е за добри дела!“ стъпва на успеха на предишните кампании на ИКЕА в подкрепа на ранното детско развитие, акумулирали 118,8 милиона евро от 2003 г. насам. През последните три години, благодарение на инициативата у нас, бяха събрани общо 110 610 лева. Те осигуриха оборудване за новооткритите центрове за уязвими деца и семейства, подкрепени от УНИЦЕФ в България, в пет български града в страната: Център за подкрепа и развитие на деца и семейства в гр. Котел; Комплекс от услуги за деца в конфликт със закона в град Сливен (включващ Център за интензивна социално-възпитателна подкрепа, Наблюдавано жилище (за младежи, навършили 18 г.) и Преходно жилище (за деца под 18 г.)); „Зона ЗаКрила“ - Детски центрове за застъпничество и подкрепа на деца-жертви или свидетели на насилие в София, Монтана и Шумен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар