Translate

вторник, 26 март 2024 г.

Над 2000 души са посетили съвместната инициатива на Kaufland и Държавен куклен театър - Варна

Лидерът в ритейла организира за втора поредна година серия от безплатни представления, за да направи кукления театър още по-достъпен

 

 

Над 2000 деца и техните родители са посетили безплатните тeатрални постановки и творчески работилници, които Kaufland организира съвместно с Държавен Куклен театър – Варна за втора поредна година. Те се провеждат всяка неделя в продължение на близо три месеца и запознават малчуганите с изкуството на кукления театър. В специално обособена зона в един от най-модерните филиали на хипермаркета в кв. “Трошево“ във Варна, актьорите от трупата на театъра представят любими приказни истории и заедно с децата споделят радостта от творчеството. Проектът се реализира като част от ангажимента на ритейлъра за грижа  към децата в изпълнение на устойчивите CSR политики на компанията.

Тази неделя децата на Варна отново имаха възможност да се забавляват в магазина на Kaufland в морската ни столица. От 11 часа те можаха да гледат постановката „Горските певци“. Последното събитие за Сезон 2024 ще се проведе на 31 март с тематична работилничка за кукли в очакване на предстоящия Великден под мотото: „Да си направим зайче“. На заниманието малчуганите ще могат да си направят собствена кукла с помощта на актьорите от Кукления театър.

По време на кампанията децата и гостите на Варна имаха възможност да видят безплатно някои от най- любимите детски приказки като „Дядовата ръкавичка“ от Елин Пелин,  „Лакома мецана“, „Под гъбката“, „Трите феи“, „Слънчева полянка“ и други интересни заглавия от репертоара на Държавния куклен театър. Целта на проекта е част от социалния ангажимент на Kaufland в подкрепа на образованието и културата сред младите хора.  

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар