Translate

петък, 24 ноември 2023 г.

Верига книжарници Orange се включи в първия в България „Ден на четенето“

Каузата има за цел да представи четенето като основен процес за развитие на грамотността сред децата

 

 

Верига книжарници Orange се присъедини към първия в България „Ден на четенето“
– инициатива, организирана от фондация „Четене“ с цел четенето да бъде представено като фундаментален процес за развитието на функционалната грамотност и творческо мислене. На 22 ноември, сряда, 12 обекта на веригата книжарници
Orange в София, Варна, Бургас и Пловдив предоставиха обособени кътове за четене, където посетителите се докоснаха до разнообразния свят на книгите. Голяма част от изданията са селектирани от списъка с над 500 детски заглавия, изготвен от фондация „Детски книги“ в рамките на инициативата „Четем – разгръщаме светове“.

„Участието ни в „Деня на четенето“ е естествено продължение на нашата кампания „Четем – разгръщаме светове“, с която искаме да насърчим четенето сред подрастващите. Вярваме, че книгите са ключът към разширяване на хоризонтите ни, към нови знания и вълнуващи светове. Всеки, който стъпи в търговски обекти на Orange, ще има възможността да се потопи в различни литературни жанрове, да открие своето увлечение и да сподели радостта от четенето с нас“, споделя Ния Арсениева, изпълнителен директор на верига книжарници Orange.

На 22 ноември между 16:00 ч. и 18:00 ч. верига книжарници Orange осигуриха достъп до специално подготвени кътове за четене, където посетителите имаха възможността да отпразнуват „Деня на четенето“. Инициативата е подходяща и за семейства с малки деца, защото на разположение бяха специалистите от Orange, които на място можеха да консултират родителите кои книги са подходящи за възрастта. Правилното селектиране на качествени издания за подрастващите е една от основните теми в рамките на кампанията „Четем – разгръщаме светове“.

Водещата цел на националната инициатива е да стимулира четенето на книги, сред децата до 13-годишна възраст, в отговор на увеличаващата се функционална неграмотност сред младежите у нас. Освен че вдъхновява и мотивира децата да се впуснат в света на книгите, инициативата има допълнителна мисия - 10% от

продажбата на всяка книга от предложения списък с над 500 детски заглавия, подбрани внимателно от специалисти на фондация „Детски книги“, ще бъдат дарени за подкрепа на дейностите на фондацията.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар